Акция: Запечатват хранителен магазин, продавал лекарства в Пернишко, 10 задържани
17 март 2023 19:41 Mobile watches 17119 прочита Mobile comments 1 коментар

Както по-рано информирахме, на територията на Пернишка област се провежда специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В операцията са включени сили  на Криминална, Икономическа и Охранителна полиция при областната дирекция и представители на дирекция „Жандармерия“.

Изградени са и 10 временни контролно- пропускателни пункта, разположени на възлови места в региона. В хода на полицейските действия е установена нерегламентирана продажба на лекарства в магазин за хранителни стоки в Перник. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник са иззели 148 броя различни по вид лекарства от търговския обект. Проверката е извършена съвместно с представители на НАП – София и РЗИ – Перник.  Контролните органи са съставили и 3 акта за установяване на административни нарушения в обекта и предстои неговото запечатване.

По случая е образувано досъдебно производство от органите на полицията. Започнато е още едно досъдебно производство за кражба по което са задържани трима, както и са образувани 3 бързи производства – 2 за притежаване на наркотични вещества и едно за управление на автомобил след употреба на амфетамин и бензодиазепин. Работи се и по случай на използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра. Проверени са 386 моторни превозни средства и 436 лица.

Съставени са 21 акта за установяване на административни нарушения, 62 фиша и са заснети 113 клипа за скорост. Връчени са 22 ел. фиша на водачи и пътници. Извършена е проверка на 42 лица от криминалния контингент, 6 пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 3 автоморги, 5 питейни и увеселителни заведения и 18 търговски обекта. Съвместно с горски служители е съставен акт за нерегламентирана сеч на дърва в гр. Трън. Издадени са 5 предупреждения по Закона за МВР. Акцията все още продължава.

1 коментар
Коментирай
18.03.2023 09:56 | Боби
Бравос на полиция, и каскета! Какъв удар по престъпността!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар