Ало-измамник, действал на територията на Петрич и Благоевград отива на съд! Прибрал от жертвите си над 6 000лв
11 юли 2019 09:15 Mobile watches 4585 прочита Mobile comments 0 коментара

Районна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу участник в телефонни измами на жители от Благоевград и Петрич.

Обвиняемият участвал като помагач в извършването на телефонни измами на две лица, с които им била причинена имотна вреда на обща стойност 6212 лева.

В единият от случаите – на 06.11.2018 г., той отишъл до жилищен блок в гр. Благоевград, където го чакала жена, която по-рано била въведена в заблуждение по време на проведен с нея телефонен разговор. На пострадалата било заявено, че й се обажда племенникът й от гр. Варна с молба за пари, необходими за капаро за закупуване на маслени радиатори. Подведената жена дала на обвиняемия 700 лева, които той занесъл на указаното му от съучастника в измамата място.

Близо месец по-късно – на 03.12.2018 г., той се придвижил с таксиметров автомобил до къща на ул. „Рокфелер“ в гр. Петрич. Живеещият в нея мъж бил въведен в заблуждение от „майор Д.“, който му заявил, че трябва за съдейства за залавяне на телефонни измамници. Следвайки инструкциите на „длъжностното лице“, пострадалият събрал всички пари и ценности, с които разполагал, сложил ги в платнена чанта и я оставил на вратата от външната страна на дома му. Било му обяснено, че след като изчака до 14 ч. без да затваря стационарния си телефон, трябва да отиде до полицията и да получи парите си. Обвиняемият взел оставените от заблудения мъж 4833 лева и пет златни пръстена на обща стойност 629 лева, след което ги занесъл на указаното му място.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар