Благоевградчанка застава пред съда за неверни данни като земеделски производител
19.06.2018 12:29 Mobile watches 8477 прочита Mobile comments 1 коментар

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Т.П. от гр. София за извършено от нея престъпление по чл. 248а, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 24.07.2015 г. обвиняемата П. подала в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ – гр. Благоевград заявление като бенефициент, земеделски производител – физическо лице, по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., в съответствие със законовия ред и Наредба за прилагане на подмярка „Стартова помощ за млади земеделски стопани“.

Във въпросните документи тя представила неверни сведения, като декларирала, че на 20.07.2015 г. е започнала фактическото отглеждане на животни в животновъден обект в наета с договор за аренда земеделска земя – нива в местността „И.“ в землището на с. Бунцево. В бизнес плана към заявлението било посочено – „стопанска сграда за отглеждане на зайци“, а в таблица относно налични животни – 106 броя зайкини-майки. В действителност обаче в обекта нямало нито стопанска сграда, нито необходимия брой и вид животни.

С действията си обвиняемата П. целяла да получи парични средства – безвъзмездна финансова помощ от Европейския земеделски фонд да развитие на селските райони, предоставени от Европейския съюз на българската държава.

Предстои делото да продължи в съда.

В. Анастасова

1 коментар
Коментирай
19.06.2018 14:07 | ГРАЖДАНКАТА
ДЪРЖАВАТА ТАКА НЕ ДАВА ПАРИ ГОСПОЖО С ЛЪЖА СЕГА СИ ЗА ЗАТВОРА
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката