Брат и сестра, наркодилъри  от  дупнишкото село Крайници,  се признаха за виновни пред съда 
22 юли 2021 07:56 Mobile watches 5464 прочита Mobile comments 0 коментара

 Окръжен съд – Кюстендил одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняеми за държане, с цел разпространение на наркотични вещества и за държане на съоръжения за производството им, като предложи увеличение на наказанията им „лишаване от свобода“. Промените бяха приети от страните. 

Й. М., на 24 години и Р. М., на 31 г. / брат и сестра / се признаха за виновни в това, че на 24. 02. 2020 г., в къща в село Крайници, Община Дупница, в съучастие като съизвършители, без надлежно разрешително са държали, с цел разпространение високорискови наркотични вещества на обща стойност 784, 20 лв. -  , както и за това, че са държали прекурсори и съоръжения за производство на наркотични вещества – 

 

За първото престъпление, наложеното наказание е „лишаване от свобода“ за срок от по 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от по 3 години. За второто престъпление се наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от по 2 години и 3 месеца, изпълнението на което да се отложи за изпитателен срок от по 4 години. 

На основание чл. 23 от НК, съдът наложи най- тежкото из между наложените наказания. Съдът приспада времето, през което двамата обвиняеми са били с мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и „Домашен арест“. 
Наказанията са определени при условията на чл. 55 от НК. И двамата подсъдими са неосъждани към момента. 
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

П. Костов 


 
 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар