Андрей Зимпарев
Читателски сигнал! Измамна схема с ремонт на автомобил: Известна зъболекарска фамилия от Гоце Делчев проплака от майстор от с. Мосомище
24 април 2019 16:45 Mobile watches 19261 прочита Mobile comments 5 коментара

Известна зъболекарска фамилия от Гоце Делчев стана жертва на измамна схема. Ходенето по мъките им започва преди две години, когато дават колата си на сервиз за смяна на скоростна кутия. Доверяват се на техен приятел монтьор - Андрей Зимпарев от село Мосомище. Той ги свързва със софийски монтьор, който по думите на техния приятел е много добър специалист. На доверие, семейството дава автомобила за ремонт в столицата. Разбира се, това не е безплатно. Ремонтът е предвидено да излезе към 6000 лв.

Парите са дадени предварително, за да може да се използват за необходимите части. От този момент започва истинско преследване и много лъжи. Ден след ден, семейството пита своя приятел по това време Зимпарев, какво се случва с колата, а той винаги обяснява, че се очакват части от чужбина, че се бавят и какви ли не оправдания. „В крайна сметка ни докараха автомобила, но се оказа, че той продължава да има проблеми, затова го върнахме за повторно отремонтиране.

Поискахме си и парите обратно. Част от сумата бе дадена на нашия приятел Зимпарев като гарант за успешния този път ремонт от софийския му колега“, обяснява семейството. От този момент, Зимпарев изчезва с предоставената му сума.

Спира да вдига и своя телефон. Семейството започва обикаляне по различни сервизи, автоморги, автокъщи, но следа от колата няма. „Спасително“ автомобилът фантом е намерен пред автокъща край кв. „Горубляне“ в столицата. Нейният откривател е самият Андрей Зимпарев, който често сменял различни работи в столицата и никога не се задържал на едно място.

При откриване на колата се установява, че ремонт на автомобила не е правен, с липсващ акумулатор е и на семейството се налага да закупят нов, за да я докарат до родния град. Зимпарев гордо им съобщава, че той ще задържи 2000 лв. като „благодарност“ за това, че е открил колата. До ден днешен мнимите автомонтьори по всякакъв начин отказват да върнат парите на гоцеделчевското семейство.

Семейството няма как да предявят законови действия, тъй като приятелството им с Андрей, оказало се в последствие просто схема за изкарване на пари, ги подвело да не изискат документ, с който в даден момент да докажат даването на сумата. Така едно „приятелство“ завършва с много лъжи, измамни схеми и ограбване на 6000 лв. от зъболекарската фамилия от Гоце Делчев. Към този момент техният апел е хората да внимават и да не се предоверяват сляпо дори и на познати. Оставят на съвестта на Андрей да им върне откраднатите пари.

К. Тодоров

5 коментара
Коментирай
24.04.2019 17:00 | Орлин махала
Докато има агнета ще има и колячи.
24.04.2019 21:28 | прас прес
А ти Здравко, ще върнеш ли парите на хората на които им изпопадаха пломбите?
24.04.2019 23:08 | ?
каква марка е колата,
за да не си купувам такава?
Някаква honda таралясник ли?
25.04.2019 17:49 | BMW 320
Този ми разглоби колата и изчезна спря да си вдига и телефона няма намиране, нито колата мога да си взема нито частите, счупил ми и стъклото, колата е скъпа Бмв 2011г. Явно схемата е една и съща.
30.04.2019 12:01 | ktb
Помашка работа.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар