Кюстендилският Окръжен съд остави за 16 години в затвора Атанас Атанасов съсякъл приятел с брадва
25 април 2019 12:00 Mobile watches 8943 прочита Mobile comments 0 коментара

Кюстендилският Окръжен съд постанови 16 години затвор за 69-годишния Атанас Атанасов, убил своя приятел Иван Илиев с брадва. Кървавото убийство се разигра през 2017г. в махала „Манево“ на село Жиленци. Двамата мъже приятели от години и често прекарвали време заедно. На 9 юни Иван отишъл на гости при своя приятел Атанас.

Двамата седнали на чашка и след употребата на алкохол, между двамата възникнал спорт, който завършил със зверско убийство. В гнева си, Атанасов хванал брадва и нанесъл множество удари по тялото на своя приятел. Прикрил следите от кървавото деяние, като влачейки трупа из целия двор на къщата си, го хвърлил в дупка. Отгоре я покрил с клони и листа. Жертвата е обявена за издирване от неговия син. След известно претърсване на различни райони, които обикалял Иван, криминалистите се натъкнали на зловонна миризма, издала разлагащото се тяло в двора на Атанас.

Решението на магистратите от Окръжен съд- Кюстендил е Атанасов да заплати и 125 хиляди лева кръвнина на близките на убития мъж. Той трябва да поеме и разноските по делото в размер на 8 хиляди лева. Атанас Атанасов до този момент бе с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Настоящата му присъда може да се обжалва пред Софийски апелативен съд в 15- дневен срок.

К. Тодоров

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар