Окръжен съд – Кюстендил   остави в ареста контрабандист на амфетамин  
21 юли 2021 13:39 Mobile watches 1894 прочита Mobile comments 0 коментара

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Д. К. от Пазарджик. Той е привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил като обвиняем за опит противозаконно да пренесе през границите на страната високорисково наркотично вещество – „амфетамин“, с общо бруто тегло 3. 898 кг, укрити в кабината на управлявания от него товарен автомобил, собственост на кюстендилска фирма. 
Обвиняемият заяви пред съда, че не е знаел за наркотичното вещество, казано му е, че става дума за соларни лампи. Чантата с откритото вещество му е дадена от негов познат, на който и друг е правил услуги, да я предаде на баща му в Скопие. Товарният автомобил е бил натоварен с кроасани, от България за Косово. 
Окръжен съд – Кюстендил приема, че обоснованото предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението, за което е обвинен, е с достатъчен интензитет, макар и в минималните граници, доколкото са налице безспорни и категорични данни за фактическата власт на обвиняемия относно предметите, в които е намерено наркотичното вещество, предполагащо е знанието му за това. Съдът счита, че е налице и реална опасност обвиняемия да се укрие, предвид факта, че става дума за тежко умишлено престъпление и естеството на работа на обвиняемия, свързана с международни пътувания и напускане на постоянната му адресна регистрация. 
Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3- дневен срок. 
 
 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар