ОС-Благоевград остави в ареста сириец издирван с Европейска заповед за трафик на хора
23 юни 2022 15:52 Mobile watches 4330 прочита Mobile comments 0 коментара

Състав на Окръжния съд в Благоевград уважи искането на Окръжна прокуратура Благоевград и наложи най-тежката мярка за неотклонение по отношение на гражданин на Сирия, издирван с Европейска заповед за арест, с цел провеждане на наказателно преследване от страна на Федерална република Германия. 

57-годишният М. А. се преследва от немската страна за престъпление „трафик на хора“, като са изброени три отделни престъпни деяния, в които той е замесен за период от 25. 01. 2015 год. до 28. 09. 2017 година. 

В ЕЗА изрично е посочено, че максималното наказание „лишаване от свобода“, което може да бъде наложено на лицето, е 10 /десет/ години „лишаване от свобода“. 

След анализ на материалите по делото, Окръжният съд намери, че е налице надлежно представена ЕЗА от държава член на ЕС, преведена на български език. 

Подробно са описани вменените на исканото лице престъпни деяния, като е отбелязано, че се касае за престъпление „трафик на хора“, за което не се изисква двойна наказуемост, а единствената мярка за процесуална принуда, която ще гарантира законосъобразното приключване на същинското производство е „задържане под стража“. 

Определението може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Апелативен съд София. 

В. Василев 

 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар