Петричкият съд наказа нелегалните мигранти, заловени на ГКПП Кулата в камион с дини 
29 юни 2020 10:15 Mobile watches 3133 прочита Mobile comments 1 коментар

 Районен съд Петрич гледа делото срещу петимата афганистанци, които бяха заловени преди дни в опит да преминат границата с Гърция и да влезнат в страната ни без разрешение на надлежните органи. Четиримата мъже и една жена признаха вината си и постигнаха споразумение с прокуратурата. Така нелегалните пътници, укрити в камион, превозващ дини, получиха по 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба по 100лв за всеки. 

Припомняме, че на 26 юни при проверка с мобилна рентгенова система, граничните полицаи откриха мигрантите под кашони с дини и заедно с 45-годишният шофьор на камиона, който по документи превозвал плодовете от Гърция за Полша, бяха арестувани и изправени пред съда. 

Абсолютно идентичен случай, който доказва добре разработен канал за трафик на хора към западна Европа през България, помним и от началото на юли 2019г., когато отново бяха заловени петима афганистанци, скрити в камион с полска регистрация, превозващ дини, при опит да минат през ГКПП Кулата.

Тогава 27-годишният шофьор и пътниците бяха заловени и осъдени, а след процеса чужденците бяха върнати по реадмисионна спогодба в Република Гърция, тъй като имали бежански документи, издадени от гръцките власти. 

Г. Георгиев 

1 коментар
Коментирай
29.06.2020 12:06 | Стефанов
Добре че е рентгена....
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар