Полицаи разкриха ОПГ за разпространение контрабанден тютюн в Гоцеделчевско и страната
19 септември 2020 12:58 Mobile watches 5593 прочита Mobile comments 1 коментар

На 15 септември 2020 г. в София е проведена специализирана операция на служители от Главна дирекция „Гранична полиция“ под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

В хода на действията по разследването са претърсени ползвани от участниците жилища и автомобили в гр. Пловдив, гр. Първомай, гр. Гоце Делчев, с. Абланица и София. Иззети са близо 100 кг нарязан тютюн, подготвен за продажба, 280 кг тютюн листна маса, две машини за нарязване, електронни везни, тефтери със списъци на клиенти.

Според събраните до момента данни групата е действала от август 2019 г.  Разполагала е с мрежа от постоянни клиенти, на които е доставяла желаните количества с куриерски пратки или с автомобил по адреси. Тримата обвинени за участие в престъпното сдружение са задържани в момент преди да извършат поредната доставка. В багажника на ползвания от тях за целта автомобил са намерени и иззети 30 кг нарязан и пакетиран тютюн.

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие в организирана престъпна група. Вчера бе  внесено в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

М. Иванов

1 коментар
Коментирай
21.09.2020 08:23 | dddddddddddd
СЕВДО ГИ НАРЕДИ
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар