Пуснаха под „домашен арест“ автокрадец, опитал да открадне БМВ X6 в Банско
14 май 2019 18:01 Mobile watches 10420 прочита Mobile comments 4 коментара

Окръжен съд- Благоевград гледа делото срещу Петър П., който бе обвинен в опит за кражба на автомобил в началото на годината в град Банско. Подсъдимият e с мярка „задържане под стража“ след неуспешен опит да подкара BMW Х6, паркиран в курортния град. Той бе заловен, заедно с Александър И. в началото на годината при спецакция на служители на областната дирекция на МВР в Благоевград и колегите им от ГД „Национална полиция“.

Полицейската операция бе проведена в местността край Банско. Крадците успели да запалят двигателя и да потеглят, но се включило блокиращо устройство и двигателят на колата изгаснал. Те се опитали да го запалят повторно, но не успели и го изоставили, като се прехвърлили в техен автомобил. При претърсване на автомобила в него са открити инструменти за отключване и запалване на коли.

Районна прокуратура - Разлог е повдигнала обвинения спрямо мъжете от

Според защитата на обвиняемия Петър П. днес, Районна прокуратура- Разлог не разполага с необходимите доказателства за извършени деяния от предишни години. Защитата приложи като доказателство, че лицето не може да се укрие предвид неговото здравословно състояние. В съда подсъдимия дойде с подкрепа на патерици, куцайки. Освен това, той има хепатит и отстранен далак, а здравословното му състояние продължава да се влошава в затвора. Обвиняемият заяви, че откакто е зад решетките, никой не се е появил, за да го разпита. „Психическото ми здраве се влошава.

Имам малка дъщеричка на 10 години, която всеки ден пита майка й, кога ще се прибера, а тя не може да й отговори“, каза в своя защита Петър П. След като съдът изслуша страните, се оттегли, за да вземе решение. След минути, Окръжен съд- Благоевград реши, че променя мярката от „задържане под стража“ в „ домашен арест“, при който лицето не трябва да прави опит за укриване или напускане на страната.

 

К. Тодоров

 

4 коментара
Коментирай
14.05.2019 19:04 | някой
Дано следващия път открадне колата на съдията който го е пуснал !!
14.05.2019 21:25 | .
На дръвнка няма ли работа или така е по лесно.
15.05.2019 09:08 | Kiro
Ето отговора на въпроса на онези, които все питат защо Чората не бил осъждан, а пък се твърди, че бил престъпник. Всичко се крие в българския нескопъсан съд. Вместо да ги набутват в затвора, нашият съд ги пуска на воля. И после ама защо полицията, не си върши работата, защо бие, защо са ритали боклука Чората или пък някой друг. ЕТО ЗАЩО!
15.05.2019 19:26 | Петър
Няма такава държава. Престъпници, крадци, всякаква сган без присъди. После ИСКАМЕ ПРОМЕНИ, но как да се случи ТОВА ми кажете. Съда е много милостив към определени лица, защото са им сигурни касички. трябва да бъдат в затвора.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар