Разбиха канал за трафик на хора! Заловиха мъж, превел нелегално шестима иракчани през Кулата, а той...
11 юни 2019 14:45 Mobile watches 10143 прочита Mobile comments 2 коментара

Мъж бе задържан, след като през март тази година преведе шестима иракски граждани през границата ни с Гърция. Нарушителят бе задържан в землището на петричкото село Кулата, в района на 23 граничен репер, а иракчаните превел без разрешението на надлежните органи на властта. Срещу него бе повдигнато обвинение за трафик на хора.

В хода на разследването властите установиха, че същият неколкократно е преминавал през границата с Гърция в рамките на 2 дни без разрешение. Нелегалните посещения до южната ни съседка и обратно били свързани с подготовка за трафика на иракчаните. След като Районна прокуратура Петрич му повдигна обвинение за извършеното престъпление, трафиканта се призна за виновен.

Районния съд одобри постигнатото споразумение между Прокуратурата и защитата на подсъдимия и прекрати наказателното производство. За извършеното престъпление, за което се смята, че е с висока обществена опасност, съдия А. Ризова реши: нарушителя ще изтърпи наказание от една година лишаване от свобода при първоначален строг режим. Освен това трябва да плати и глоба в размер на 15 000лв.

През 2008 година мъжът е осъждан за друго такова престъпление, за което е лежал в затвора 8 месеца.

Г. Георгиев

 

2 коментара
Коментирай
11.06.2019 18:45 | Злобил
Тоя е голяма будала...
11.06.2019 19:25 | Перо
Браво на граничарите
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар