Тежки обвинения за арестуваните от кюстендилския ромски клан Гольовците
11 септември 2020 14:18 Mobile watches 5352 прочита Mobile comments 3 коментара

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шестима от ромския клан Гольовците за участие в организирана престъпна група за незаконна банкова дейност (лихварство) и рекет на територията на Кюстендил и региона.

Участниците в групата бяха задържани на 9 септември 2020 г. при полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Според събраните доказателства те са предоставяли кредити срещу висока лихва на лица, на които при забавяне плащането на вноските са налагали психически тормоз и побои. Това се потвърждава от множество свидетели и пострадали от престъпната дейност на групата, както и от събраните доказателства в хода на следствените действия.

С прокурорски постановления на шестимата обвинени бе наложено задържане до 72 часа. Днес, 11 септември 2020 г., Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Специализираният наказателен съд ще се произнесе по искането на прокуратурата в следобедните часове, в петък.

 

 

3 коментара
Коментирай
11.09.2020 20:23 | Веско
Доживотни присъди на тия животни, които печелят на гърба на трудоспособното население. Във всички градове в циганските квартали има такива боклуци като тия. Мачкане се иска, браво Гешев.
12.09.2020 09:21 | mitoko
100 % podkrepiam komentara na Vesko
13.09.2020 08:51 | Тъп си Веско
Такива къде ходат да зимат на кредит са по големи боклуци и от лихварите некой на сила ли ги накара. Запалили са всички банки и кредитни институции щото са много работливи
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар