В очакване на справедливо наказание! Прокуратурата поиска 20 години затвор за Емил Първанов - Ембака за убийството на Николай Чивиев на АМ "Струма"
29.06.2018 14:02 Mobile watches 22257 прочита Mobile comments 6 коментара
Три години и 3 дни след трагичния инцидент на АМ "Струма" се решава съдбата на Ембака

В Окръжен съд-Благоевград днес се гледа делото срещу Емил Първанов-Ембака, обвинен в убийството на легионера Николай Чивиев.

Над един час прокурор Стоилова анализира всички събрани доказателства за инцидента на 26.06.2015г на АМ "Струма".

Прокуратурата поиска 20 години лишаване от свобода за Ембака, като посочи като мотиви изготвянето на втората допълнителна експертиза, която доказа, че Първанов не е бил в състояние на афект по време на инцидента и това, че след случилото се той се укрил.

Адвокат Недин, който защитава Ембака заяви днес в съдебна зала, че обвинението трябва да бъде преквалифицирано от убийство в причиняване на тежка телесна повреда при неизбежна отбрана.

Въпреки експертизите, адвокат Недин е категоричен, че подсъдимият е бил в състояние на афект и заяви, че много от показанията на свидетелите по делото не са верни. По думите му Първанов е бил нападнат пръв с метална палка, като Чивиев започнал да нанася много удари по колата му, докато през това време в автомобила била жената на Първанов. Малко след това му нанесъл и удар по лявото рамо. Десислава, съпругата на Ембака викала и молела да спре, минути по-късно последвал и удара с камък в главата на Чивиев. Адвокат Недин обърна внимание на това, че Ембака оказва първа помощ веднага след случилото се на Чивиев и го придружава до болницата, а след това бяга... Това са неща, които прави човек, който е бил в състояние на афект, заяви категорично ад. Недин.

Припомняме, че Емил Първанов–Ембака е обвинен за убийството на охранителя Николай Чивиев на строежа на магистрала „Струма”.

Той му направил забележка да не минава през неотворения още участък. Последвал побой, който приключва с убийство. След това Ембака потъва в неизвестност, а след три месеца и половина се предава.

Жертвата - Николай Чивиев - е бивш служител на френския легион. Първанов твърди, че именно заради това се е крил повече от 130 дни - получил заплахи, че ще бъде убит. Според прокуратурата обаче Ембака първи е излязъл от колата, бил е с нож и е нападнал Чивиев. Ембака отрича да е имал нож. Десет дни след инцидента се появява запис от телефон на минувач, който бил заснел случилото се.

В. Анастасова

6 коментара
Коментирай
29.06.2018 14:51 | 00
На тоя и 20г. са му малко. Престъпник
29.06.2018 15:17 | Чипонката
Той ми и всичко Невинен е
29.06.2018 15:30 | £
На тази гнусотия не 20год а до живот това нему е първото убисто колко грабежи има тая маймуна на хората земите завзе крави краде до живот в затвора с вериги на ръцете и краката гнусотия гнусна
29.06.2018 15:39 | 163;
Ле леее той имал съвест убиец долен ти ако имш съвест убива и после маймунски номера ще му тежи на съвеста откъде ти съвест долен мръсен убиец колко хора по лешница ревът от твоите крави къде разваляш лозя и градини на бедните хора убиец долен
29.06.2018 15:55 | Съвест
Съвест и Боклук две несъвместими неща. До живот да не тормози и убива повече хора.
29.06.2018 17:51 | Н.Делчево
Чипонката тоя пикоч бая хора нареди да лежат по затворите топ шпионина на югозапада
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката