Затвор и глоба за наркодилър от Кюстендил
10 юни 2019 15:02 Mobile watches 3931 прочита Mobile comments 0 коментара

Районна прокуратура - Кюстендил е постигнала ефективна присъда по водено досъдебно производство срещу мъж за държане на марихуана с цел разпространение в гр. Кюстендил.

На 20.09.2017 г. служители на РУ на МВР гр. Кюстендил получили оперативна информация, че мъжът държи в обитаваното от него жилище в града наркотични вещества, които планира да продаде. Веднага били предприети неотложни действия по разследване – претърсване и изземване в имота. На четири места в него – в къща, двор, гараж и стопански постройки, била открита суха растителна маса.

В хода на разследването по делото била извършена физикохимична експертиза, която установила, че въпросното вещество по морфологични белези и химичен състав представлява коноп (марихуана), със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол. Стойността на държаното от него високорисково наркотично вещество - 61,031 грама коноп (марихуана), възлиза на 366.19 лева.

Съдът е наложил на подсъдимия наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на две хиляди лева. Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд - Кюстендил.

Обвиняемият вече е осъждан за държане на наркотици и кражба.

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар