Футболист с рекордна за Великобритания глоба за превишена скорост
6.09.2018 09:36 Mobile watches 2811 прочита Mobile comments 0 коментара

Полузащитникът на английския футболен клуб Саутхамптън - Марио Лемина, получи най-голямата глоба в историята на Великобритания за управление на автомобил с превишена скорост, вследствие на което му бе наложена и забрана да шофира в продължение на година.

25-годишният Лемина бе глобен с 96 000 паунда (123 000 долара) тази седмица, след като на три пъти не успя да уведоми полицията дали той е бил зад волана, когато неговият Mercedes-AMG GLA45 е бил засечен да се движи с превишена скорост.

Габонският национал е заявил, че не знае дали неговият брат или братовчед, които по това време са живееели при него и също са карали автомобила, не са били зад волана, пише The Sun.

Той е признал за три случая, в които не е информирал полицията, след като е игнорирал техните писма.

Лемина е получил 18 наказателни точки в добавка към наложените му преди това 21, което е довело до едногодишна забрана за шофиране.

Глобата в размер на 96 000 паунда е три пъти по-голяма от седмичната му заплата в Саутхамптън, но можеше да нарасна и до 144 000 паунда (184 000 долара), ако Лемина бе отрекъл, че е шофирал по това време.

Лемина, който се присъедини към Саутхампрън от Ювентус през миналата година с трансфер на стойност 15.4 млн. паунда (19.7 млн. долара), наскоро отпразнува раждането на първото си дете от белгийския модел Фани Негуеша.

Негуеша пък стана популярна през 2013 и 2014 г., когато излизаше с италианския нападател Марио Балотели, докато той играеше в Милан.

Лемина не се е явил лично в съда, за да получи наказанието си, но ще трябва да го обсъди с клуба си.

Глобата на Лемина надхвърли тази в размер на 86 000 паунда (110 000 долара), която бе наложена на телевизионната звезда Ант Макпарлин за шофиране в нетрезво състояние през април.

profit.bg

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката