Хиляди българи измамени с оферта за евтини самолетни билети
22.06.2018 09:53 Mobile watches 4463 прочита Mobile comments 1 коментар

Измама ужили хиляди българи с оферта за евтини самолетни билети. Лапни шарани масово споделяха във фейсбук измислената промоция, публикувана от името нискотарифната самолетна компания Wizz Air. Желаещите да получат евтини самолетни билети трябвало да преведат 1 щатски долар по сметка и да споделят офертата в социалната мрежа фейсбук. Вместо да стягат куфарите за избраната дестинация обаче, мераклиите за пътуване ще трябва да пият по една студена вода.

Сайтът, предлагащ щедрата оферта, се оказа капан за наивници. Освен че интернет страницата вече не съществува, далите информация за банковата си сметка вече са получили мейл, в който се казва, че ако до седмица не откажат плащането си, ще бъдат изтеглени нови 50 долара.

Така, ако не блокирате сметката си, от нея вероятно ще бъдат източени и други средства.

Сайтът, който предлагал евтините самолетни билети, бил направен досущ като истинския на превозвача,обясняват препатили.

Адресът също имитирал този на Wizz Air. Oт компанията заявиха, че нямат нищо общо с измамата.

"Wizz Air бе информирана за съществуването на уебсайт и фейсбук страница със съмнителен домейн и брандинг, подобен на този на Wizz Air, които заблуждават клиентите да вярват, че посещават официалния сайт и страница на Wizz Air", се казва в официалното съобщение на компанията. От превозвача припомнят на своите клиенти, че официалният уебсайт на авиокомпанията e wizzair.com u всяка информация за промоциите и конкурсите на Wizz Air ce публикува на този сайт или на официалните канали на авиокомпанията в социалните мрежи и се обявява в бюлетина.

Wizz Air съветва потребителите да не посещават и да не кликат върху линкове към други страници, различни от официалните комуникационни платформи на авиокомпанията. И заявяват, че ще предприемат съдебни действия. Дали това обаче е възможно предвид, че сайтът е неактивен, а хората, които стоят зад него неизвестни, не е ясно./bulnews.bg/

1 коментар
Коментирай
22.06.2018 12:00 | Същия
Браво на измамниците! Оскубаха всички скръдзи и тарикати, които откачат на тема далаверка. На ви сега една далавера. И аз попаднах на рекламата, но нито за миг не повярвах, че някой ще ме превози със самолет за $1. Трябва да си рядко тъп и алчен, за да се вържеш на това.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката