Илон Мъск си направи резервация в ресторант в Белоградчик за догодина 
24 ноември 2022 07:34 Mobile watches 3010 прочита Mobile comments 0 коментара

 

След като се удиви от Белоградчишките скали и крепостта "Калето", изглежда, че Илон Мъск, най-богатият човек на планетата, не на шега планира посещение в България. Тази нощ гурме ресторант в село Стакевци, на 13 километра от Белоградчик, е получил на имейла си запитване от екипа на Мъск за резервация за април месец догодина. Ресторантът публикува във фейсбук страницата си запитването. Точната дата на резервацията е 24 април, конкретизира bgturism. bg 

Собственикът на едни от най-доходоносните компании в света - Tesla, SpaceX и Twitter, вчера сподели в своя профил в социалната си мрежа снимка на Белоградчишките скали, направена от фотографа Владислав Терзийски. Постът на милиардерът бе придружен с текст: „Бях сигурен, че това е в Elden Ring“. Мястото, което той посочва е фентъзи видео игра. 

Министърът на туризма д-р Илин Димитров веднага реагира в Twitter и покани Мъск да види впечатляващата забележителност на живо. Ако Мъск дойде в България, това ще е най-добрата реклама за българския туризъм, смятат експертите в бранша. 

От ресторант "Она" пък вече плануват как ще посрещнат най-богатият си гост. С пост във фейсбук те настояват община Белоградчик да се захване с асфалтирането поне на главната улицата „на нашето разбито село и да се подменят едни мижави 200 метра тръба“. 

Ресторант "Она" се счита за висококласен гурме ресторант. Той бе отворен миналата година от българския шеф готвач Филип Захариев, който години наред работи като готвач из цяла Скандинавия. Бил е в кухнята и на най-северния ресторант в света, намиращ се в Свалбард 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар