Интересна забрана! Индонезийски окръг забрани ресторантите да обслужват сами жени късно вечер
6.09.2018 09:38 Mobile watches 2870 прочита Mobile comments 0 коментара

Окръг в управляваната по законите на шериата автономна индонезийска провинция Ачех беше критикуван заради разпореждане ресторантите да не обслужват непридружени жени след 21 ч. и да забраняват на хора от различен пол, които не са роднини, да седят на една маса, предаде ДПА.

Циркулярното писмо, изпратено от ръководителя на окръга Бирен на 30 август, забранява също собствениците на ресторанти да наемат лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални.

Разпореждането веднага беше осъдено от много индонезийци, включително и от местни жители в Ачех, след като във вторник се появи в социалните медии.

"Наредбата ограничава движението на жени на публични места", каза Кауцар Юс, член на законодателния съвет в Ачех, избран от Бирен.

"Като представител на Бирен, се срамувам, че Бирен, който винаги е бил космополитен, става консервативен и губи блясъка си заради тези нелепи наредби", каза той.

Ръководителят на управлението на шериата в Бирен, Джуфл Иван, защити разпореждането и каза, че присъствието на непридружени жени в кафене може да създаде негативни усещания."Правителството на Бирен няма да е безразсъдно и да въведе изцяло разпореждането", каза Джуфливан за местния всекидневник "Серамби"."Продължаваме да наблюдаваме и да приемаме информация от всички страни, така че собствениците на заведения да може постепенно да се приспособят", добави той.Ачех е единствената индонезийска провинция, в която е позволен шериатът като част от усилията на централното правителство да успокои стремежа й към независимост, отбелязва агенцията.Хазартът, продажбата и консумацията на алкохол, както и извънбрачният секс се наказват с бой с пръчки.

bulnews.bg

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката