Изумително! Миньори откриха куршуми на 70 млн. години
11 август 2019 10:26 Mobile watches 4473 прочита Mobile comments 0 коментара

Загадъчни находки бяха открити в скала, която е на около 70 млн. години. Те са извадени от работници в кариера в Севастопол, съобщават световни медии. Камъкът бил добит на дълбочина от 100 метра. Във вътрешността му са намерени метални предмети, чийто произход вероятно е изкуствен.

По думите на очевидци, на всички присъстващи тези предмети им заприличали на куршуми или накрайници на стрели. Два от тях били с форма на полумесец и леко сплескани. Металът приличал на мед, но без химически анализ това не може да бъде потвърдено. Заедно с куршумите в скалата били намерени и други малки чужди тела, вероятно от дърво. По всичко личало, че предметите са се „враснали“ в камъка и са се окислили, а не са попаднали там в по-късни времена.

Предметите са извадени от камъка и са предадени на учените за изследване. Работниците от кариерата посочват, че и преди са се натъквали на интересни неща като вкаменелости от мекотели и части от метеорити. Последната находка, обаче, била много различна и не приличала на нищо, откривано досега. Според експерти, възрастта на варовиковите находища е около 70 млн. години.

Първите представители на хомо сапиенс са се появили преди около 2,8 млн. години. Предците ни са се научили да обработват метал преди около 9 хил. години. /bliltz.bg/

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар