Жена научи за смъртта си от писмо на своя работодател
01 август 2022 08:41 Mobile watches 3661 прочита Mobile comments 0 коментара

 
 

Американка преживя нещо, което едва ли би се случило на друг човек. 

Жителка на американския град Файетвил в щата Северна Каролина бе призната по погрешка за мъртва и лишена от застраховки и обезщетения, предава БГНЕС. 


През март Анджела Феърклот получи писмо от своя работодател. В него тя е изненадана със съболезнованията за собствената си смърт. В писмото се споменава също, че компанията е научила за смъртта й от Службата за социално осигуряване. „Бях в потрес. Не им ли трябва дори смъртен акт? “ казва жената. 

Според годеника на Феърклот след това всички социални плащания са спрени. „Тя не получи парите и се обади в банката. Там й казаха, че социалното осигуряване е замразило сметките й и тя е загубила всичко: застраховка, всички обезщетения и достъп до кредитна сметка“, каза той. 

Двойката се свързала със социалното осигуряване, но не можала да си уреди среща в продължение на месец. В крайна сметка те решили, че не могат да чакат толкова дълго и съобщиха за проблема си на ABC 11. Публичността принудила социалното осигуряване да излезе с изявление. В същия ден Феърклот получила обратно обаждане и е поканен в офиса на организацията, за да се коригира грешката. 

Приблизително 2, 9 милиона смъртни случая се докладват на социалното осигуряване всяка година. Точността на тези данни е много висока, на поправки подлежат само 0, 33% от случаите. Смъртните случаи се съобщават от държавни агенции, погребални бюра, членове на семейството и финансови институции. Ако някой подозира, че е незаконно смятан за мъртъв от социалното осигуряване, той трябва да докладва в службата за социално осигуряване в района на пребиваване възможно най-скоро от приложението за социално осигуряване. 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар