Лекарка се бори за живота на момиче, без да разбере, че това е собствената ѝ дъщеря 
28 ноември 2022 06:16 Mobile watches 3360 прочита Mobile comments 0 коментара

 

Канадски парамедик се отзова на пътен инцидент миналата седмица. Лекарката - Джейми Ериксън, се борила, за да спаси пострадала тийнейджърка, без да осъзнава, че това е нейната дъщеря. 

Когато Джейми Ериксън пристига на мястото на катастрофата на заледен участък от магистрала Алберта на 15 ноември, тя намира тийнейджърка с тежки наранявания, за които Ериксън знае, че вероятно са фатални. Поради тежестта на нараняванията на момичето, Ериксън не е могла да я разпознае. 

Ериксън се борила близо половин час, за да извади момичето от превозното средство и останала с нея, докато тийнейджърката е транспортирана с хеликоптер до близката болница в Калгари. 

Когато Ериксън се прибира вкъщи в края на смяната си, тя е посрещната от полицаи, които казват, че 17-годишната й дъщеря Монтана е била жертва на катастрофата. Тя била информирана, че нараняванията са „несъвместими с живота“ и животоподдържащата система на Монтана е изключена. 

„Тежко раненият пациент, когото току-що бях обслужила, беше моята плът и кръв. Единственото ми дете. Моето мини аз. Дъщеря ми, Монтана“, написа тя до семейството и приятелите си. 

 „Въпреки че съм благодарна за 17-те години, които имах с нея, аз съм съкрушена и не спирам да мисля. Каква щеше да станеш, момиченце мое? Каква щеше да си? Разбита съм. Съсипана съм. Липсва ми част от мен. Остава ми да събирам парчетата и се очаква от мен да продължа. “ 

Говорейки пред репортери във вторник в общността на Airdrie, Ериксън, обградена от семейството и колегите си, възхвали дъщеря си. „Тя беше боец ​​и се бори до деня, в който почина. Тя беше толкова красива", каза тя. 

Ричард Рийд, приятел и колега фелдшер, се разплака няколко пъти, докато разказваше на репортери за сцената на катастрофата, при която кола с две тийнейджърки, връщащи се от разходка с кучета, е загубила контрол и е била ударена от идващ камион. 

Шофьорът е успял да напусне автомобила, но Монтана е била заклещена. Ериксън била първият свидетел на сцената и по-късно изразила тъга и разочарование пред съпруга си, че има вероятност едно семейство да загуби дъщеря си. 

„И като родител, и като първи реагирал, мога да ви кажа, че това е повече от кошмар, който всеки от нас би могъл да си представи“, каза Рийд. 

Ериксън каза, че иска светът да научи за дъщерята, която е загубилая, пише novini. bg. „Тя би те обичала неистово, ако си й приятел. Тя би те обичала до края на света и обратно и би направила всичко за теб. Тя беше боец. И тя се бори“, каза опечалената майка. 

Плувкиня с амбиции да бъде бъдещ юрист, Монтана успя да даде „един последен подарък“ на нуждаещите се. „Тя успя да дари органите си и два от тях бяха животоспасяващи. Толкова сме щастливи, че нашето момиченце продължава да живее чрез другите и след тази трагедия тя спаси други хора. Знаем, че това е, което тя би искала и сме толкова горди с нея. Ще ни липсва много, много”, сподели през сълзи майката. 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар