Мор от Сахара иде към България! Температурите скачат до 40 градуса, ето кога
27 юни 2022 12:58 Mobile watches 10346 прочита Mobile comments 0 коментара

"В западните райони времето ще бъде слънчево, докато на изток в следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, която ще даде интензивни валежи в източните райони. В останалата част в страната ще бъде предимно слънчево времето", каза синоптикът Александрина Янкова. 

Тя добави, че във вторник валежите ще достигнат до западните райони, но ще бъдат краткотрайни. По думите ѝ в сряда и четвъртък ще се наслаждаваме на повече слънчеви часове и топъл въздух от Сахара ще обхване страната, а температурите ще се повишат. Синоптикът посочи, че в сряда ще има валежи в Централна България в следобедните часове. 

"На отделни места има условия за  интензивни краткотрайни валежи. Първият ден на юли започва с много слънце. Така че всички, които са решили да се насладят на първия изгрев на юли месец, трябва да бъдат спокойни. Има вероятност по северното крайбрежие да превали, но това ще бъде в следобедните часове", поясни Янкова пред Bulgaria ON AIR. 

Тя обясни, че в планините ще има повече слънце в сутрешните часове, но в следобедните часове хората трябва да бъдат внимателни, защото има възможност за гръмотевични бури. Синоптикът обърна внимание, че около 22 юли може да очакваме горещини с над 40 градуса температури на места. 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар