Над 330 млн. евро само за стадиони, ако искаме Световното
13.05.2019 10:22 Mobile watches 2793 прочита Mobile comments 0 коментара

Когато в края на 2018 г. руският президент Владимир Путин определи изборната си победа и за едно от най-значимите събития на годината, той добави към него и Световното първенство по футбол в Русия. И наистина - провеждането на спортния форум в Русия не беше победа само за Путин, но и за повечето руски граждани, които успяха да усетят по-светла действителност, макар и за кратък период.

През този месец страната се отвори за света, по улиците на големите руски градове се срещаха отзивчиви полицаи и групи от различни националности с приповдигнато настроение, а споменът за по-суровия облик на органите на реда сякаш беше изчезнал. Или поне беше изместен от масовата еуфория.

За да приеме мачовете от Световното първенство по футбол Русия инвестира 4,22 млрд. долара за изграждането на 9 нови стадиона, 96 тренировъчни комплекса и обновяването на 3 стадиона, показват данни на Global Banking & Finance. Близо година по-късно притесненията относно съдбата на най-големите спортни съоръжения, в които са вложени милиарди, се засилват, като проблемите са очевидни./investor.bg

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката