Най-бляскавите хотел - апартаменти в света са…във влака
10.09.2018 09:15 Mobile watches 2226 прочита Mobile comments 0 коментара

Ако има някакъв вид транспорт, способен да ни върне към златния век на пътуванията, това е Venice Simplon-Orient-Express. Дълго време влакът е бил най-ефективният метод да се пътува из Европа, а от 1883г. Ориент Експрес е свързвал Истанбул и Лондон с редица градове. И макар че със сигурност днес това не е най-бързият начин за обиколка, може би е най-живописният.

Възраждането на влака започва през 1977 г., когато Джеймс Б. Шерууд купува старите вагони и да ги възстановява в оригиналния им вид. С около осемнадесет вагона, влакът има капацитет до 180 пътника, разполага с три ресторанта, бутик и бар-вагон с пианист, където се сервират вечеря и питиета.

Пътниците, които тръгват по маршрута Венеция-Париж, се качват точно навреме за декаден тристепенен обяд, сервиран в китайски порцелан с монограми, а след това се наслаждават на следобеден чай в каютите си и изискана вечеря с дегустация.

Всеки детайл от дизайна на борда на влака е внимателно премислен, но в новите апартаменти всичко е естетически издържано. Интериорът им е вдъхновен от три от емблематичните спирки на влака - Париж, Венеция и Истанбул - и всеки апартамент е напълно уникален. Заемащи една трета от композицията, апартаментите разполагат с дървени мебели, разкошни текстилни материали и специални дизайнерски елементи. Апартаментите са шумоизолирани и разполагат с модерни бани, облицовани в мрамор.

"Всеки аспект от дизайна на влака е свързан с нашата история и всеки детайл е пресъздаден като произведение на изкуството", казва Паскал Дейрол, генерален мениджър на влака. "В новите жилища гостите могат да усетят във въздуха историята и традициите“.

Проектантският екип оставя оригиналните прозорци, включително и дръжките, с които са били преди. Така те все още създават същото физическото усещане, когато ги отварят, както някога.И ако всеки влак може да ви транспортира от един град до друг, то Venice Simplon-Orient-Express ви връща във времето.

profit.bg

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката