Най-накрая! Учените разгадаха тайната на безсмъртието
29.06.2018 09:34 Mobile watches 4809 прочита Mobile comments 0 коментара

Учени от Университета в Южна Каролина изясниха, че с помощта на инструменти за редактиране на генома CRISPR-Cas9 може да се стартира процес по самовъзстановяване на ДНК, пише Technology. В хода на експерименти върху гризачи, учените са установили, че по изкуствен път в редица случаи те са постигнали успех при възстановяването на активността на миозина – белтък, създаващ временно „мостче“ между повредените участъци на ДНК.

Генетиците смятат, че именно миозинът изпълнява във веригата на ДНК функцията на „бърза помощ“: оперативно възстановява връзките на дезоксирибонуклеиновата киселина. Изследователите отбелязват, че в комбинация с профилната терапия, модифицираните вируси и антибактериалните препарати съвременната наука ще може да лекува и най-сложните възпалителни заболявания, било то вируси, бактериални инфекции или онкология.

По думите на учените, увредените ДНК дават възможност на инфекциите и вирусите дълбоко да проникнат в структурата на гените и да я променят, предизвиквайки „отключване“ на защитните механизми на организма. Според тях, след изпитанията на този метод за „превенция“ в клинични условия, ние ще може да се забравим за тази неприятна особеност на организма.

При това организмът ще придобие устойчивост към много заболявания, което заедно със съвременните биотехнологии може да удължи живота на човека до 130-150 години. /lifebg.net

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката