Най-сетне! Юнкер обяви очаквана и важна за всички в ЕС новина, свързана със смяната на часовото време!
31.08.2018 14:46 Mobile watches 6363 прочита Mobile comments 4 коментара

Европейската комисия (ЕК) ще предложи още днес на територията на Европейския съюз да се премахне практиката на смяна на часовото време, като идеята е за постоянно да се запази лятното часово време. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред германската телевизия „Це Де Еф” (ZDF).

„Направихме допитване до общественото мнение по въпроса. То протече от началото на юли до средата на август. Милиони хора отговориха на въпросите. Те са на мнение, че в бъдеще трябва да остане за постоянно лятното часово време и ние ще направим това", каза Юнкер. „Когато се допитваме до гражданите по даден въпрос, трябва после да направим онова, което те искат”, уточни той. Окончателното решение ще бъде взето обаче от Европейския парламент, който вече се обяви като цяло за премахване на смяната на времето в страните от съюза. Смяната на времето в Европа в началото е имало за цел спестяване на енергия.

Отдавна обаче не се спестява енергия по този начин и практиката е много критикувана през последните години. Основният мотив против смяната на часовото време е, че вреди на здравословното състояние на хората, пише блиц. В допитването на ЕК по въпроса участваха 4,6 млн. души. 80% от тях са се обявили за премахване на практиката за смяна на времето, като повечето от тях са се обявили за запазване на лятното време. Най-активни участници в анкетата са били германците.

4 коментара
Коментирай
31.08.2018 15:05 | Илия
КОМОНИСТИ ВЕЧЕ ЧЕТИРЕСЕ ГОДИНИ КАРАХТЕ ХОРАТА ДА ПОЛУДЕВАТ РАБОТЕХА ПО ДВАДЕСЕТ ЧАСА ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН
31.08.2018 18:29 | До Илия
Илийка, евала брато! Изказал си се! Аааа ма де! Тия гадни кОмОнисти.
1.09.2018 10:06 | Обер хрупен фюр
Пиандето Юнкер пак се е надудулесало. Зимното часово време е астрономическото и то трябва да остаме, а не лятното. По Зимното в 12. 00 ч на обед Слънцето е точно на Юг, а по лятното е 15 градуса назад. Ако остане лятното трябва да се промени и GMT /Гринуич Мидъл Тайм/ с 1 час напред и да се преустройва цялата световна времева система. За Бълг е GMT/-/2 Все едно да се промени таблицата за умножение 2 х 2 = 7, 5. Лятното часово време беше създадено и въведено от световното правителство за объркване на хората и за намаляване на живота.
2.09.2018 13:58 | тамерланд
ПИЯНА РАБОТА КВО ДА ОЧАКВАИ
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката