Невронната мрежа на Google предсказва кога ще настъпи смъртта на всеки човек
19.06.2018 10:03 Mobile watches 8719 прочита Mobile comments 2 коментара

Google постигна напредък в проекта Medical Brain ("Mедицински мозък"), който позволява да се предскаже вероятността от смърт на пациента. Проектът се основава на невронни мрежи, които изследват хиляди показатели за здравето и други фактори, съобщава Bloomberg.

Благодарение на "медицинския мозък" лекарите няма повече да си губят времето, като прогнозират хода на заболяването, вероятността за реадмисия или смърт. В невронната мрежа се зарежда цялата информация за пациента, а системата прави прогноза за неговото оздравяване.

Ако болестта е тежка, тогава изкуственият интелект претегля всички фактори и дава прогноза за това колко е вероятно пациентът да умре и дори може да назове сравнително точна дата на смъртта.

Представители на проекта разказват как невронните мрежи са успели да предскажат смъртта на жена, която има рак на гърдата в напреднал стадий. Лекарите обявили, че пациентката ще умре с вероятност от 9,3%.

"Медицинският мозък", след като изучил всички подробности за болестта, дал още по-мрачна прогноза, базирана на 175,639 фактора - вероятността за смърт в следващите дни е 19,9%. Тежко болната жена умряла след няколко дни.

Според експерти такава система ще улесни работата на лекарите и ще им позволи да направят по-точна диагноза и да предскажат хода на заболяването. По този начин вероятността от медицинска грешка практически е намалена до нула, тъй като всички изчисления ще бъдат проверени отново от невронни мрежи.

Не само, че Google работи активно в тази посока. Например, руската компания Gero през март тази година въведе специален софтуер, който може да изчисли продължителността на живота чрез пресмятане на данни от биомонитори./zdrave.to

2 коментара
Коментирай
20.06.2018 13:19 | Същия
Струма, жалки сте! Колко време отне на редактора да изфабрикува това дебилно заглавие? Новината е стара и хората са информирани за какво става дума. Вие обаче, гениите от пиринско, се чудите какво подвеждащо заглавие да изтипосате, че да привлечете читатели. Жалка работа. А смъртта на нелепата ви редакция прогнозирана ли е?
20.06.2018 13:52 | петричанин
аре отворкото да погледне какво пише под статията... Ае ще то го напиша, че като гледам не си много умен.. здраве. то пише, демек да те светна е взето от там... жалък и дебилен си ти
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката