Струват милиони: Ето ги най-скъпите алкохолни напитки в света
7.08.2019 09:12 Mobile watches 3101 прочита Mobile comments 0 коментара

Сред обикновените ценители на спиртните напитки добрият алкохол се асоциира с цени в пределите на няколко десетки долара за чаша.

Но всъщност има напитки, например, коктейла "Уинстън", чиято цена за чаша възлиза на почти 13 000 долара. Но дори и тази уникална алкохолна напитка, в която влизат най-редките ликьори и един от най-ценените от познавачите коняци Cuvee Leonie от 1858 година Cognac Croizet, не може да се нарече скъп. Той по-скоро се нарежда на последните места в тази "златна класация". Първенците в класацията са така наречените "милионници".

Например, водката Diva със специална тройна филтрация, която се оценява на милион долара. В какво се състои прелестта ѝ, както разбирате, знаят малцина. Още по-яко в класацията изглежда конякът със столетна давност Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagn. Бутилка от тази напитка ще ви стъпи два милиона долара. Все пак трябва да се отбележи, че тук и бутилката добавя към цената - тя е направена от платина и злато, украсена е с 1000 брилианта.

И накрая, самотна на върха на "алкохолното безумие" стои мексиканската текила Pasion Azteca. Бутилка от този нектар се оценява на три милиона долара - производителят е Tequila Ley, дизайнер на бутилката е Фернандо Алтамирано. /blitz.bg

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката