Талантлив дизайнер превърна старо бомбоубежище в луксозен апартамент
12 август 2019 09:36 Mobile watches 2489 прочита Mobile comments 0 коментара

В днешно време домът отдавна не е крепост, а по-скоро произведение на изкуството. Това важи в пълна сила за жилището на млад украински дизайнер, който е решил да не бъде като всички останали и се е заселил в бомбоубежище.

37-годишният Сергей Махно работи като архитект и дизайнер. Украинецът е надминал себе си. Просторният му пентхаус в Киев с площ от 200 кв. метра е признат за най-добър в категория Interior Design/Residential в конкурса The Architecture Master Prize.

Журито е съставено от най-добрите интериорни дизайнери от цял свят. Специалистите са взели предвид екологичния подход и оригиналния стил на апартамента, който преди години е бил мрачно бомбоубежище.

Двуетажният дом на дизайнера се намира в Голосеевски район. Първоначално апартаментът е бил с площ от 110 квадратни метра и тераса с малко по-малка площ - 73 квадратни метра.

Общата площ обаче не била достатъчна на архитекта, за да реализира всичките си планове.

Сред редица трансформации той успява да се сдобие с три спални и да допълни главната спалня с гардеробна и стъклена баня.

Просторната дневна, която се състои от кухня и трапезария, тоалетната за гости и гардеробиерната се намират на първия етаж. Всички мебели са направени по поръчка.

Автор на дизайна им е 37-годишният мъж.

Свободното пространство е запълнено с голяма маса, изработена от масивно дърво, удобни кресла в минималистичен стил и дизайнерски лампи.

До втория етаж се стига по дървени стълби. Вратите са изработени в аналогичен стил.

Жилището си има собствено име - WABI SABI, което в буквален превод от японски език означава „скромна простота“. При създаването на интериора украинецът се е ръководил от източната концепция, която се основава на будистките учения.

Грубите текстури заедно с тъмните цветове създават медитативно и спокойно настроение.

Интериорът съчетава японския минимализъм и украинската култура. Сергей Махно напълно преосмисля традициите, наследени от предците си, и ги въплъщава в съвременните технологии - стените в апартамента му са боядисани по начин, характерен за селските хижи.

В архитектурно произведение на изкуството Сергей живее със съпругата си и с трите си деца. /jenata.blitz.bg

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар