Toyota и Panasonic се съюзяват за изграждането на умни домове
13.05.2019 10:32 Mobile watches 2461 прочита Mobile comments 0 коментара

Японският автомобилостроител Toyota и Panasonic създават съвместна компания, което ще развива технологиите за т. нар. свързани автомобили и интернет на нещата, съобщи DPA.

Toyota, която в родината си е нещо повече от автомобилен концерн, заяви, че новата компания ще предлага домове, в който ще бъдат представени съвременните технологии за интернет на нещата. Според Panasonic подразделението му за жилища ще бъде част от съвместната компания.

Двете компании посочват, че общото дружество трябва да бъде готово най-късно през януари 2020 година. Те залагат на това, че ще има засилено търсене на коли, свързани с интернет, безпилотните автомобили, екологични коли, както и жилищата, захранвани с устойчива енергия.

По-рано тази година Toyota и Panasonic обявиха съвместна компания за проучвания, производство и продажба на батерии за екологични автомобили, един все по-печеливш сектор на фона на притесненията за световното затопляне.

Силните страни на Toyota и Panasonic трябва да бъдат обединени и конкурентоспособността да се повиши, каза ръководителят на автомобилния производител Акио Тойода. В миналото той многократно е подчертавал, че компанията трябва да направи повече, за да оцелее, отколкото само да продава автомобили - и да поддържа различни мрежови, еко и роботизирани технологии.

Президентът на Panasonic Казухиро Цуга заяви от своя страна, че по отношение на сътрудничеството двете компании искат да бъдат в челните редици на градското развитие.

„Ние ще обединим нашите силни страни и ще придадем нова стойност на ежедневието", обещава той./investor.bg

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката