Учени от НАСА откриха нещо ужасяващо, което ще превърне Земята в пустиня, а всички живи организми ще измрат
12.01.2019 10:49 Mobile watches 10164 прочита Mobile comments 4 коментара

Всяка минута атмосферата на нашата планета губи 180 килограма водород. Това означава само едно – в близко бъдеще животът на Земята ще загине. Шокиращият извод е на специалисти от американската космическа агенция НАСА, които подробно са изучили земната атмосфера в ултравиолетова светлина. Почти в открития космос специалистите са открили „клапан”, през който изтича газ.

Експертите подчертават, че ако и в бъдеще планетата ни продължава да губи този важен за живите организми елемент, то скоро ще заприлича на Марс, на която няма никакви признаци на живот. Учените предполагат, че някога на Червената планета е имало вода, но тя се е разпаднала на кислородни и водородни атоми. Тъй като гравитацията на Марс е по-малка, отколкото на Земята, всички тези елементи бързо са отишли в открития Космос.

Експертите добавят още, че по техни сметки в скоро време слънцето ще започне да грее по-силно, което ще ускори неколкократно изтичането на водорода. Според сметките им, приблизително след 3 млрд. години всички живи организми на Земята ще измрат. От НАСА успокояват, че хората все пак биха могли да създадат технология, която да позволи на човечеството да оцелее. Превод: БЛИЦ

4 коментара
Коментирай
12.01.2019 13:16 | Оня
Е поне и вас - струма. ком няма да ви има. Макар и след 3 милиарда години! Евала за статията! Евала за епитетите! Евала, струма! Вие сте непоправими дебили!
13.01.2019 13:30 | Стронг
Не е ясно от кога е започнало това изтичане на водород
13.01.2019 14:11 | до струма.ком
След 3 милиарда години живите организми на Земята щели да измрат, но пък е написано също, че много скоро това щяло да се случи... Кое е скоро, бе профани?! Защо плашите хората?! Малко ни е затормозен живота, а вие пишете глупости!
14.01.2019 00:24 | Шишо
Да му мислят тия които имат пари, ние всеки ден умираме
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката