Учените от Милано с ново разкритие за коронавируса
21 май 2020 07:46 Mobile watches 3241 прочита Mobile comments 0 коментара

 Изследване на милански специалисти показва, че коронавирусът е циркулирал в града през февруари преди първия случай на предаване на заразата на територията на Италия, регистриран на 21 февруари. Специалисти от миланската Многопрофилна болница са изследвали кръвни проби на донори и са установили, че 4, 6 процента от тях са имали антитела срещу вируса още в началото на епидемията.

Учените са установили, че само 1 на 20 асимптоматични носители на заразата са развили имунитет, което определено показва, че има още дълъг път до постигането на така наречения стаден имунитет. Изследването е показало, че в началото на април процентът от изследваните проби с налични с антитела е нараснал на 7 процента, когато Италия беше под всеобща карантина.

За целите на изследването са проучени кръвни проби от 8000 донори в Многопрофилната болница, взети от 8 февруари до 24 април. В тази болница има център за кръвопреливане с годишно 40 000 донори. Изследователите казват, че всички донори, които са дали положителен резултат на тестовете за зараза с коронавируса, са имали и промяна в липидния профил и клетъчния брой, което може да е от полза при идентифицирането на асимптоматичните носители на вируса.

В изследването са участвали изследователи от Многопрофилната болница, Миланския университет и болницата Сако в Милано, както и от Европейския онкологичен институт. 

 Blitz. bg

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар