Време за море! Повишени са цените по плажовете в Гърция
05 юни 2023 06:44 Mobile watches 6584 прочита Mobile comments 0 коментара

 

Солун. Повишени са цените по плажовете в Гърция. Плаща се чадър и шезлонг в зависимост от близостта до морето, съобщи БНР. Общинските плажове са безплатни. 

Навсякъде това лято се наблюдава поскъпване на плажните услуги, констатираха вече туристите. В област Атика, където през уикенда почиват жителите и гостите на гръцката столица, цените са поне с 25% по-високи от миналата година. На един от най-посещаваните плажове Алиму входът е 6 евро на човек и 2 евро за шезлонг. На известния плаж Вулягмени входът е 10 евро, а за децата 5 евро. 

 
Цената на шезлонгите се променя, ако е на първа линия или по-назад. Кафето е по 4 евро, пресен сок – 7 евро, а сандвич на плажа е 15 евро. 

При тези цени едно четиричленно семейство трудно може да си позволи почивка край морето всяка събота и неделя, коментират клиентите. 

На островите всички тези услуги са много по-скъпи. На общинските плажове е безплатно, но те рядко са с чадъри, а шезлонги няма. 

Чужденците избират място за плаж според възможностите си. Заведенията на брега на морето вече предлагат кафе на цена 5 евро. Засега не липсват и клиенти в таверните, но поръчват по-малко количество, коментират сервитьорите. 

На много места и тази година Гърция предлага още от това, което много се харесва на българите – а именно шезлонгът и чадърът получаваме само срещу едно кафе, което поръчваме на бара. 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар