Японец създаде USB флашка от мозъка на риба
10.01.2019 10:20 Mobile watches 2328 прочита Mobile comments 0 коментара

Японец създаде USB флашка от мозъка на херинга. Потребителят @ni28_xp публикува в своя профил в Twitter снимки на изобретението, което, по думите му, използва клетките на рибешкия мозък за съхранение на информация.

@ni28_xp е студент по химия, който момента изследва характеристиките на смолите. USB устройството е поставено в стъклена кутийка, пълна с прозрачна смола, в която се виждат електронните компоненти, свързани с тялото на рибата.

Флашката може да събере 32 гигабайта информация, твърди нейният създател.

Гневните реакции на част от потребителите накарали @ni28_xp да внесе допълнителното уточнение, че използваните в производството на USB устройствата риби са херинги, купени от супермаркета. Те не са умъртвявани специално за експеримента, а така или иначе са щели да се превърнат в нечия вечеря.

Японският изобретател дава нагледен пример как би изглеждало устройството, поставено на вашия компютър.

Наблюдателни потребители обаче забелязаха някои детайли в японската "рибена" флашка, които хвърлят известно съмнение върху нейната автентичност. Според публикация в електронното издание Tech Critter, става въпрос за най-обикновена USB флаш памет, която е с изключително компактни размери и просто е "надградена" с тялото на херингата и свързаните към него компоненти.

Те обаче присъстват единствено от естетически съображения и не играят роля за нормалното функциониране на устройството.

Скептиците отбелязват още, че свръзването на рибешки мозък към компютъра може да изглежда като сериозен технологичен напредък или като ужасяваща перспектива за някои хора, но науката все още е много далече от практическата реализация на подобна идея.

В случая с изобретението на японския студент става въпрос единествено за радикален и иновативен дизайн.profit.bg

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката