Златни правила за безопасно онлайн пазаруване! Арестуваха 95 дигитални измамници
24.06.2018 10:04 Mobile watches 3427 прочита Mobile comments 0 коментара
Ето как да НЕ станем жертва на “търговците“

95 онлайн измамница и лица, които са част от престъпни мрежи, действащи в интернет пространството са арестувани по време на международна операция „2018 e-Commerce Action (eComm 2018)“ – съвместни действия от 04 юни 2018 до 15 юни 2018 г., в които взеха участие всички 28 членки на Европейския съюз.

Основната цел на предприетите действия е противодействието срещу онлайн измамниците, като държавите членки бяха координирани от Европол, където бе създаден и координационен център.

Задържаните лица, са заподозрени в над 20 000 съмнителни транзакции с компрометирани кредитни карти, като общата стойност на плащанията е над 8 милиона евро. Също така в операцията участва и частният сектор, който предоставя налични данни за съмнителни разплащания и преводи в интернет пространството.

Много често поръчките от интернет магазини се правят на територията на Европейския съюз, като се използват банкови карти от други континенти.

В дните на операцията са извършени над 200 претърсвания и са иззети различни електрони устройства, банкови карти, парични средства и наркотични вещества.

От българска страна в операцията взе участие Отдел „Киберпрестъпност“ при Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" – МВР.

Ето и съвети как да не станем жертва на онлайн измама, вървящи с кампанията #BuySafePaySafe:

/trafficnews.bg/

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката