100 години да вярваш в доброто! Баба Надежда от Разлог празнува вековен юбилей с 4 деца, 9 внука, 13 правнука и 5 пра-пра внуци
9.10.2019 11:19 Mobile watches 9898 прочита Mobile comments 1 коментар

100-годишен юбилей отбеляза днес Надежда Катранджиева от село Бачево. Родена на 9 октомври 1919 година, баба Надежда е първата столетничка в рода си и е най-възрастният жител на община Разлог. За да засвидетелстват своето уважение и да отбележат заедно днешния празник, се събраха внуци и правнуци на баба Надежда.

Специални поздравления и пожелание за здраве, рожденичката получи от временно изпълняващият длъжността кмет на Община Разлог – инж. Венцислав Гърменов и кандидат кметът на село Бачево - Росица Чатлабашева. Те поднесоха букет цветя и подаръци на рожденичката.

Надежда Катранджиева се радва се на 4 деца, 9 внука, 13 правнука и 5 пра - пра внуци. Топли и много големи грижи полага съпругата на един от внуците ѝ - Янка Велинова, която е секретар на читалището в село Бачево. Баба Надежда е с 9 години по-млада от читалището в селото, което е създадено 1928 година и до трето отделение е учила в тогавашното килийно училище.

Трудолюбива, с много борбен дух, прекарва голяма част от живота си на полето, където работи и се чувства свободна, споделя самата тя. За своите 100 години живот баба Надежда е видяла много. Помни доброто. Лошото гледа да го забрави, но казва, че без него не може да премине човешкия живот.

М. Иванова

1 коментар
Коментирай
9.10.2019 22:30 | Вили
Д а е жива и здрава бабата и цялото ѝ семейство.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката