36 лица с увреждания назначени на работа в Сандански
6.12.2018 13:41 Mobile watches 5096 прочита Mobile comments 5 коментара

От месец ноември тридесет и шест неактивни и безработни лица с трайни увреждания бяха назначени в град Сандански за срок от две години по проектите „Обучения и заетост“ и „Обучения и заетост на младите хора“, по които община Сандански бе одобрена по програмата към Агенцията по заетостта.

Кандидатите, които са одобрени са под и над 29 години, неработещи с трайни увреждания, регистрирани в дирекцията „Бюро по труда“.

От месец ноември са назначени 32 безработни лица над 29 години за длъжностите: „Портиер“, „Помощник-възпитател“, „Пазач, невъоръжена охрана“, „Чистач/Хигиенист“, „Работник, озеленяване“ и „Работник, поддръжка“. По проекта са разкрити работни места в училищата и детските градини на територията на общината, по населените места от община Сандански, както и в общинския център.

По същия проект предстои да бъдат назначени още 17 лица на длъжностите: „Общ работник“, „Пазач, невъоръжена охрана“, Специалист „Младежки дейности“, „Чистач/Хигиенист“ и „Медицинска сестра“ .

При младежите до 29 години са назначени 4 безработни лица на длъжността „Работник, озеленяване“. Приоритетно ще бъдат насочвани безработни младежи до 29 г. включително, които са с установена степен на намалена работоспособност 75 и над 75 на сто.

Представители на целевата група по проекта са безработни лица, които задължително трябва да имат регистрация в дирекция „Бюро по труда“.

С. Стоянов

5 коментара
Коментирай
6.12.2018 15:56 | Митко
Назначете някои от тези младежи и в отдел "Социално подпомагане" в гр. Сандански. Окупирали са длъжностите там, хора, които освен, че са невежи, нямат и човешко поведение. Има една социална работничка Мима Алексиева, на която не знам какви са й проблемите вкъщи, но е изключително злобна и непознаваща материята. Защо ли тези служители не преминават все още някакви психологически тестове?
6.12.2018 16:55 | Палаузов
Мога да си представя колко и каква работа ще върши като озеленител инвалид с над 75% инвалидност. Поредното отчитане на дейност и затормозяване на този, който наема тези на работа
6.12.2018 22:38 | .=0=.
До ПалаУзо, драги ми Митко, този който наема тези хора на работа изобщо не се ЗАТОРМОЗЯВА, защото благодарение на тези хора и той взима заплата, ама няколко пъти над тяхната, та тези хора така или иначе до сега са правили НИЩО, и пак правят НИЩО, те само това могат най добре, ама и ШЕФОВЕТЕ им, и те правят нищо защото и те само това могат, ама заплатите иначе се превеждат на време и на тия, и на тия който ги наемат..... няма смисъл да пиша повече.
7.12.2018 08:50 | !!!
В озеленяването надали ще са полезни, но в "Социални грижи" могат да се справят. Още повече, че те самите са вътре в проблема - те самите са минали по този път. А иначе закоравели баби като М. Алексиева, вечно ухилената им шефка Е. Сливкова и другите там социални работнички какво вършат. Нищо и половина. Лежат на гърба на данъкоплатеца и дават акъли.
7.12.2018 10:34 | Милена
Подкрепям това предложение, тези хора да бъдат назначени в "Социални дейности". А лелките, които се блъскат по кабинетите там и не работят нищо да излезнат на пазара на труда. Те са здрави, прави, могат и да копаят в парка, вместо да изнемогват от скука и да кършат ръце колко много работа имат.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката