47 точки, от които 5 извънредни, ще бъдат разгледани на предстоящото заседание на ОбС-Благоевград утре
24 ноември 2022 12:44 Mobile watches 3749 прочита Mobile comments 1 коментар

42 точки са включени в предварителния дневен ред на предстоящото редовно заседание на Общински съвет Благоевград, насрочено за 25 ноември 2022 г. (петък) от 09.30 часа в зала „22-ри Септември“ на Община Благоевград.

По време на традиционната си пресконференция, преди заседанието на местния парламент, председателят Радослав Тасков уточни, че в деловодството на Общински съвет са постъпили 5 извънредни предложения от кмета на Община Благоевград Илко Стоянов.

Първото от тях касае даване на съгласие на управителя на СБАЛО „Св. Мина“ за изваждане от експлоатация на медицински апарат за кобалтово лечение ТЕРАБАЛТ тип 80. Радослав Тасков уточни, че на мястото на въпросния апарат, който не работи, се предвижда да бъде монтиран и инсталиран линеен ускорител.

Второто извънредно предложение отново е свързано с болница „Св. Мина“. То касае даване на съгласие за продажба на автомобил за бърза медицинска помощ (линейка) от тип C.

Третото предложение е свързано с искане на разрешение за закупуването на медицинска апаратура на стойност над 30 хил. лв. за нуждите на онкоболницата.

Четвъртото извънредно предложение е искане от кмета на Община Благоевград за даване на съгласие за удължаване на срока за издължаване на остатъка от главницата по безлихвен заем с общ размер 807 хил. лв. Предложението е съгласувано с Дирекция „Финанси на общините“ на Министерството на финансите.

Петото и последно извънредно предложение е свързано с предоставяне на безвъзмездно и безсрочно управление на Природо – математическата гимназия „Акад. Сергей Корольов“ на част от общински нежилищен имот.

На редовното заседание на местния парламент, по първа точка от дневния ред, общинските съветници ще дискутират Предложение № 60-00-419/14.11.2022 г. от Кмета на община Благоевград, относно изменение на Решение № 386 по Протокол № 16 от заседание на Общински съвет Благоевград, проведено на 28.10.2022 г. за кандидатстване на Община Благоевград по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“, финансирана по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.

Общинските съветници ще трябва да дадат своя вот и по Предложение № 60-00-425/14.11.2022 г. от Дейвид Арабаджиев – Секретар на Община Благоевград и Председател на комисия, създадена със Заповед № 204/09.08.2022 г., относно финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на община Благоевград.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент. Дневният ред беше одобрен на заседание на Председателския съвет към Общински съвет Благоевград.

1 коментар
Коментирай
24.11.2022 16:47 | Зрител
СтруНа, д-р Петър Узунов ли блъсна човек във вторник следобяд на пешеходната пътека при Радина-та в Благоевград?!? Нали всичко знаете?
Покрихте ли го? В бюлетина на РДВР-Благоевград нищо ли нямаше по въпроса?
Всъщност там пишеше само за блъснат човек от шофьор на 62 години.
Ама не пишеше, че Узунов и Узуновица са бутнали човека. Или грешно съм разбрал…?
Да пускаме джипчето с плевенска регистрация по медиите или да ви изчакаме още малко?
Сега ще питам в рубриката “Аз, репортерът” на БТВ, може те да знаят…
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар