Благоевград посреща спортисти от няколко държави за Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ 
23 ноември 2022 15:45 Mobile watches 2156 прочита Mobile comments 1 коментар

Над 240 състезатели от България, Гърция, Северна Македония, Сърбия и Великобритания ще вземат участие в 18-то издание на Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград. 

Надпреварата, в която ще участват спортисти от 8 до 16-годишна възраст, ще се проведе на 26 и 27 ноември в зала “Скаптопара” в Благоевград. 

България ще бъде представена от състезатели на 15 клуба. Това са: „Любчо Солачки“ (домакин на състезанието), „Светкавица“, „Торнадо“, Гераниум“, Национална спортна „Академия“, „Левски Спартак“, „Черноморец“, Етър“, Етър Стил“, „Йовчев-Дунев“, „Гимнастика“, ЦСКА, „Юнак“, „Спартак Пловдив“, „Стрийт Уоркаут“ и "Ели-Гаш". 

В турнира специално участие ще вземат Емилиян Костадинов и Радена Ангелова – двамата за първи път ще представят България на Световното първенство по спортна гимнастика за младежи със Синдром на Даун, което ще се проведе от 1-и до 5-и декември в Понте ди Леньо (Италия). 

 

Съорганизатори на състезанието са Българската федерация по гимнастика с подкрепата на „ХЕК Солар“. Официалното откриване на турнира в Благоевград ще е в събота 26. 11. 2022 г. от 12. 00 часа. 

Очаква се официални гости на състезанието да бъдат олимпийските вицешампиони на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година Красимир Дунев (президент на Българската федерация по гимнастика) и Йордан Йовчев от Олимпиадата в Атина през 2004 година (халки), генерален секретар на Българска федерация по гимнастика. 

 

1 коментар
Коментирай
23.11.2022 18:04 | Зрител
СтруНа, д-р Петър Узунов ли блъсна човек вчера на пешеходната пътека при Радина-та в Благоевград?!?
Покрихте ли го? В бюлетина на РДВР-Благоевград нищо ли нямаше по въпроса?
Сега ще питам в рубриката “Аз, репортерът” на БТВ, може те да знаят…
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар