Брюксел реши! Евродепутатът от Хаджидимово - Мария Габриел е новият комисар по иновациите и младежта
10 септември 2019 14:32 Mobile watches 8586 прочита Mobile comments 6 коментара

Мария Габриел е новият еврокомисар по иновациите и младежта. Това обяви новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"Моят екип събира таланти, той е много уравновесен, дава разнообразие, различни компетенции и опит. Искам комисия, която да води с решителност, която да се съсредоточи върху основните проблеми и да намери отговори", заяви във встъплението си Урсула фон дер Лайен, нововоизбраният председател на Европейската комисия, която оповести ресорите на новите еврокомисари. Заместник-председатели са едновременно и комисари, обясни Урсула фон дер Лайен.

Вчера Еврокомисията разпространи списък с 27-те eврокомисари, които ще са част от новия състав на институцията. В него липсва еврокомисар от Великобритания, тъй като Комисията работи с презумпцията, че Обединеното кралство се оттегля от ЕС на 31-ви октомври, съобщава Блиц.

Спазено е обещанието за паритет на половете, като жените в него са 13, а мъжете - 14. 8 от тях са комисари от предишния състав - освен българският представител Мария Габриел, това са Франс Тимерманс, Маргрете Вестагер, Йоханес Хан, Вера Юрова, Фил Хоганс, Валдис Домбровскис, Марош Шефчович.

6 коментара
Коментирай
10.09.2019 15:04 | Арабски принц
С типична българска фамилия.
10.09.2019 15:26 | старогражданин
Иновациите е младежта са приоритети на Европейския съюз за следващия мандат. Отделят се и много средства. До колко Мария Габриел ще се представи успешно -това е съвсем друг проблем. Компенсации за ...Фолксваген. Ще видим.
10.09.2019 17:08 | ЕС
Браво, не е лошо. Успех, тая има качества за разлика от половината политици у нас
11.09.2019 06:47 | старогражданин
Президентът Радев поздрави Мария Габриел-напомням на тези, които ми праскат минусите. Дали изобщо са разбрали за какво става въпрос?
Само след месеци може да имаме друго правителство. Но еврокомисарят по иновациите и младежта го има в Брюксел. Тя е българка от Хаджидимово. Точка.
11.09.2019 09:05 | Сандански
Голяма новина !
Хайде сега всички дружно да си го преместим в другия крачол
11.09.2019 16:29 | Клатис Мадуро
Единственият бивш еврокомисар, който е понижен сега, вероятно за "отличната" са "експертиза" (макар "експертиза" да означава извършване на експертна дейност, но тъпите ни дУпетати започнаха да го използват вместо правилното "експертни познания", защото толкова им е пипето и интелекта)!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар