Бъдещи малки журналисти от II ОУ „Димитър Благоев“ гостуваха в кабинета на кмета Илко Стоянов
22 март 2023 15:43 Mobile watches 3252 прочита Mobile comments 1 коментар

Ученици от клуб за занимания по интереси „Млад журналист“ към II ОУ „Димитър Благоев“, с ръководители Юлия Манасиева и Деляна Цветанова, проведоха своеобразно интервю с кмета Илко Стоянов.

Малчуганите от 5 „А“ клас бяха подготвили въпроси, свързани с ежедневните предизвикателства пред кмета, управлението, визията на общинското ръководство за развитието на Благоевград и много други.

Малките журналисти попитаха още „Трудно ли е да бъдете кмет?“, „Каква беше атмосферата, която заварихте, когато встъпихте в длъжност“, „Обикаляте ли града, за да се запознаете с проблемите?“ и т.н.

„Във всеки един момент, когато имам възможност, излизам и се срещам с хората, както в центъра и кварталите, така и по селата. Считам, че това е изключително важно. Кметът е човек като всички останали и за да си свърши работата добре трябва да е наясно с конкретните проблеми на жителите. Ето защо той трябва да бъде сред хората“, коментира Стоянов и подчерта, че предвид трудностите в ежедневието, срещите с децата са сред основните неща, които го зареждат с положителна енергия.

Малчуганите проявиха интерес към идеята на кмета за създаване на модерен аквапарк и изразиха надежда, че подобно място за забавление ще има възможно най-скоро в областния център.

Стоянов бе подготвил и подаръци за учениците, а на финала всички направиха обща снимка за спомен.

„Кабинетът ми винаги е отворен за децата на Благоевград, независимо от наситената програма и неотложните задачи. Вие сте нашето бъдеще, а и нашето бъдеще зависи от Вас“, подчерта кметът Стоянов.

1 коментар
Коментирай
22.03.2023 23:14 | Образование
На много места работят пенсионери. В Благоевградска област така са 10 училища. Още 12 са с временни директори заради провалената процедура за конкурсите. Тази година още 8 в този регион ще навършат пенсионна възраст. От Регионалното управление на образованието споделят, че
директори се сърдят, когато трябва да ги пенсионират,
искат да останат още. Така е и с учителите - в благоевградска област пенсионерите са около 30-40. Затова и в Регионалното управление на образованието искат строги правила за пенсиониране, а не всеки да търси възможности да остане и напомнят, че всеки е започнал като млад учител на мястото на пенсиониран.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар