Елитни колоездачи от цяла Европа ще участват в първото издание на Купа Долчини - По пътя на римляните /Видео/
14.06.2018 11:13 Mobile watches 5198 прочита Mobile comments 0 коментара

Над 100 професионални колоездачи от 21 клуба са подали заявка за участие в първото издание на състезанието за Купа Долчини - По пътя на римляните. То ще се проведе на 16 и 17 юни на територията на Разлог, Банско и Баня. В първия ден стартът ще бъде даден пред хотел Хот Спрингс в 15. 00 часа, а финалът е в Разлог, като дължината на етапа е 124 километра.

На следващия ден 17 юни са предвидени две състезания. Критериум по точки за професионалните колоездачи изкачване до хижа Вихрен за любители колоездачи. Стартът от 11. 30 часа и на двете надпревари е в Банско. В критериума категория юноши старша възраст ще направят 36 обиколки с дължина 1150 метра в Банско, а по същото трасе мъжете ще карат 42 обиколки. Класиралите се от първо до трето място ще получат парични награди.

Сред фаворитите за първото място е и най- добрия български състезател Николай Михайлов, който кара за френския клуб Делко Марсилия. Михайлов в момента е на подготовка в Белмекен и това му дава възможност да участва в състезанието. Тура се организира с помощта на общините Банско, Разлог и Баня, областния управител Бисер Михайлов и други. По темата днес бе дадена пресконференция в Областна управа.

Марти Кирилов

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката