Ето защо в Благоевград не може се случи нещо хубаво?! Шепа хора за пореден път опорочиха добро намерение: Омаскариха благородния жест на един радетел на спорта да дари 100 хил. лв за баскетбола
04 август 2022 07:12 Mobile watches 36386 прочита Mobile comments 52 коментара

 

Добрите намерения на общинското ръководство в лицето на кмета Илко Стоянов за развитието и възраждането на баскетбола в Благоевград, както и щедрият жест на един Човек да дари 100 000 за ремонт на баскетболната зала, демаскира за пореден път шепа хора, които преследвайки  собствените си властови цели оплюват всичко хубаво, което се случва в областния център, критикуват и търсят кусури във  всяко добро намерение, спъвайки развититето на града.

Пост  на страницата във Фейсбук  на инициатива " За Благоевград ", зад която са  адвокат Методи Байкушев, пиарът Ал. Пандурска, Наталия Димитрова, общинският съветникът д-р  Павлин Янкулски   и още неколцина благоевградчани, отговори на актуалния напоследък въпрос : Защо в Благоевград не може да се случи нещо хубаво?  

Постът  скандализира с опита  на автора му да опорочи и омаскари жеста  на дарителя, търсейки нещо мътно, тъмно и задкулисно.   Ето какво видя авторът на поста в благородния жест на дарителя Георги Спасов :  " Тъй като дарителят е съпричастен с дейността на един от спортните клубове в града, дарението е направено при условие, че въпросният клуб ще тренира в залата с “приоритет” след ремонта. Смущаващото в случая обаче е, че дарението не е безвъзмездно и поставеното условие противопоставя едни деца на други, както и създава предпоставка за неравноправни условия за тренировки на различните спортни клубове, които ползват залата, пише  авторът, който припомня пресконференция на кмета Стоянов, на която градоначалникът  съобщи , че с дарението на Георги Спасов ще бъде извършен чакан с години ремонт на баскетболната зала, в която ще могат да тренират всички, които искат, уточни тогава кметът ..

Новината бе приета с нескрита радост от страна на спортистите и родителите на децата, които се нахъсаха да помагат кой с каквото може за възраждането на един спорт, който е пълнил залата, който е изправял публиката на крака, който е раждал шампиони и вечни приятели....    
Освен множеството негативни коментари, които буквално заливаха с критики  автора на публикацията, тя  провокира и неизбежния  отговор на дарителя Георги Спасов, който до този момент с нищо не афишираше благородния си акт. : 

"Ето отговор на въпроса защо в Благоевград не може да се случи нищо хубаво,пише Спасов.  Статията е опит за трупане на точки от страна на един предрешено неуспешен кандидат-кмет. Не смятам да му отговарям - сигурен съм, че постоянната му подривна дейност ще бъде “възнаградена” от обществеността на града ни при евентуалното му участие на избори. Ще използвам случая да благодаря на всички родители на деца в клуба ни, които безвъзмездно и по своя инициатива отделиха време и средства да се включат в ремонта на залата. Това ме амбицира още повече! Помагайте с каквото можете, приятели, добротата е заразна! ", лаконичен бе дарителят.

От няколко месеца в Благоевград се говори, че адвокат Методи Байкушев, когото хората в областния център познават като син на известния строителен предприемач Петър Байкушев, се появи изненадващо и за първи път на една от сесиите на местния парламент, на която се обяви категорично против друго намерение на общинска управа, свързано с благоустрояването на парк Бачиново и развитието на областния център.

Тогава всички останаха изумени от хъса, с който адвокатът, който до този момент е развивал основно дейността си в София, се е загрижил за Благоевград и настървено брани тезата си -анти предложението на кметската управа. По прозорливите видяха връзка между появата му и предстоящите местни избори. Появил се, за да се легитимира като бъдещ кандидат за кмет. Други го свързаха с екскмета Румен Томов, чийто адвокат е по скандалния казус с новото депо за отпадъци, край село Бучино.

Припомняме, че Томов влезе в спецпрокуратурата заради отказа му да подпише договора със законовоизбарния оператор и депото не заработи. По негово време боклукът на община Благоевград се извозваше в Костинброд, а това струваше на бюджета над 1 300 000 лева - доказана щета на общината. По казуса, по който се бори адвокат Байкушев, вече има обвиняеми.

Активността на адвокат Байкушев роди и инициатива "За Благоевград", чийто изяви са в страница във Фейсбук, ползван за създаване на популярност -абсолютно безплатно. Там  са изброени имената на хората, заставащи зад нея. Зад тази инициатива, стои нещо като инициативен комитет от благоевградчани, голяма част от които, не познаваме, или поне ние не сме чули да са направили или дали нещо на Благоевград, да са участвали в дарителски кампании, или в социални и обществени мероприятия, свързани с развитието на областния център.

И в тази връзка грозно е, ако нищо не си дал, да търсиш кусури на някой, който е дал с пълни шепи, воден единствено и само от желанието да се случи нещо добро.....

Да се посяга на Благоевград по такъв брутален начин и-да се вкарва мистика и съмнения в благородния жест на един човек да дари не лев, не два, а цели 100 000 лева за изключително благородна кауза, не е нищо друго освен скандален опит за евтина популярност по пътя към изпълнение на собствени политически цели и властови амбиции. Идват избори ,а с тях се обострят и апетитите на политици и пишман родолюбци за завземане на властта. 

Заради хора, който  с делата си правят опити да  спъват развитието на града, въпросът : Защо не може да се случи нещо хубаво в Благоевград, става все по болезнено  актуален, а Благоевград все по-тъжен...

П. Костов  

52 коментара
Коментирай
04.08.2022 07:48 | $
По една баскетболна топка в пърделника и всичко ще се оправи
04.08.2022 08:24 | Pokemon
Иляне наркоман умрел тоя тенис си го заври у газо
04.08.2022 08:41 | $$$
Та то хубавото си се случва, ремонтът тече. Ама не е хубаво да се прескачат правила. Така се опорочава системата, ако ще и един милион да са дарили.
04.08.2022 08:47 | Лазо
Тоя псевдо адвокат Байкушев си мисли, че ще стане кмет на града. Ама и той е като шефа му Томов - кръгла нула, пълен накадърник
04.08.2022 08:52 | ???!!!
Струма - така и не отговорихте на ВЪПРОСЪТ - “Поставено ли е условие, в дарението, с приоритет да тренират деца от определен клуб??? ”.
Всякакви други скелети, за бащи, общински сесии нямащи нищо общо с този казус и т. н. сте извадили от проядения си гардероб, но НЕ ОТГОВАРЯТЕ Вие и Дарителят?! - с ПРИОРИТЕТ ли едни Деца пред Други!!!!!?????
04.08.2022 08:53 | Съсед
Този смешник Байкушев много си е повярвал. Хубавото обаче е, че никой не го проема насериозно
04.08.2022 08:54 | ЗаБлагоевград
Наблюдавам групата ЗаБлагоевград от определено време, ами там са се събрали неколцина комплексирани хорица, на които им се ще да се наместяту властта, ама няма да им се случи
04.08.2022 08:56 | Родител
Най-после децата ще имат нормални условия да тренират баскетбол, сега пък се намериха някакви псеводо радетели, които се опиътват да окалят добрата идея. Аман
04.08.2022 09:01 | Иван
Може ли и на мен? От къде да взема ключ? Ще си ремонтирам! До сега "инвеститорите" първо ставаха общински съветници, пък после "инвестираха"! Вече гледам не е нужно.
04.08.2022 09:17 | Кандидат - Кметовете
Кой ще изберете за кмет на Благоевград догодина ? - Илко Стоянов, Румен Томов, Атанас Камбитов, Андон Тодоров, Валери Смиленов, Албина Анева, Калоян Ханджийски, Росен Георгиев, Иван Ризов, Атанас Киряков, Радослав Тасков, Илия Илиев, Людмила Костадинова, Стефан Делиов, Александар Стамболийски, Росен Христов
04.08.2022 09:22 | БАЙ КРУМЕ
ПРОДАЖНА МЕДИЯ СЛУГА НА ВЛАСТА
04.08.2022 09:26 | Ильо Войвода
Струма, това, което правите никак не хубаво. Разбираме, че между вас и Илко тлее любов по сметка, но на моменти прекалявате. Първо - във въпросната публикация никъде не казва, че някой е против дарението, даже обратното. Второ - не става ясно, защо сочите като автор Байкушев, след като публикацията не е с негово име. Трето - повдигнат е въпроса за законосъобразно протичане на процедурата по дарение, защото законът /хубав или лош/ трябва да се спазва, дори и от Община Благоевград. Четвърто - стремите се доста нечистоплътно да противопоставите спортни клубове, деца и родители, което не кореспондира с журналистическата етика. Пето - по необясними причини се фокусирате върху личността на Методи Байкушев, явно витае някакво притеснение у вас. Шесто - кажете на Илко, че избори не се печелят с медийно лустро, с милионни заеми за СПА-центрове, с разбити, тъмни и мръсни улици, с безработица, с увеличени данъци, с "приятелски кръгове" от съмнителни бизнесмени, с подскачане от партия в партия.
04.08.2022 09:38 | Истината
Малиии какъв страх от този Методи Байкушев!?
Всички кафяви, платени медии са го награбили.
Ще има май още спрени далавери и треперят измекярите.
04.08.2022 09:45 | Соломон Пасии
Крайно време е всички на държавна служба да минават през дрегер за наркотици всеки месец!
04.08.2022 09:50 | Гражданин
Илияне, къв треньор си бе, аниматор такъв. Само таксички в тоя тенис. На колко състезания си бил тази година? Какви класирания имаш? Да върви таксата на лицензирания аниматор. А на тоя сино на Кривия само да гепят от спорта. Г13, Г18, САМО АКТИВИ НА ГЪРБА НА СПОРТА ТРУПАТ.
04.08.2022 09:50 | Соломон Пасии
И е изключително интересен фактът, че Георги Спасов вее мантрите на обръча около кмета - Палаханов, кинаджията, кръчмата и пуявицата Ясен, на когото Камбитов му пресече порочната практика с кортовете !
Редно е и НАП да разследва това дарение без сигнал от гражданите!
04.08.2022 09:51 | Пикси
Аз съм грамотен и забърках тази каша.
04.08.2022 09:56 | Ильо Войвода
Ега го и Кмето, ако една статия може да спре работата на Общината.
Аман от извинения в стил - друг ми е виновен
04.08.2022 09:57 | ..
Да бе, ще даря пари, ама еди кой си баскетболен клуб ще е с предимство в залата и когато си поиска ще тренира там???!!! Да си направят отделна зала като са толкова големи спонсори и плащащи.
04.08.2022 09:58 | До ЗаБлагоевград
Гноме/М. Байкушев/ престани да се правиш на заинтересован за Благоевград, ти си деградирала личност, опитваш се де се качиш на коня, ама ще си останеш на магарето. Всички тези които им пишеш запитванията и изказванията са като теб, незагрижени комплексари/Пандурска, Попова, Бузов, Янкулски и т. н. /, нищо не сте дали за този град и населението му, а само критикувате. Защо не си кажеш Гноме как с твоя помощ общината изгуби 1 300 000 лв. от извозването на боклука, кажи си разследван ли си именно за това??? Мръсни сте и нечистоплътни и престани да седиш по пейките пред обществените сгради където интернета е безплатен и да спамиш срещу хората които правят нещо за населението на общината, ти си аут...
04.08.2022 09:59 | Шанс
Кметееее, подлъгаха те с това обществен контрол от гражданите !
Очаквате само симпатизанти на Няма Такива Нищожества да ви възхваляват но 80% се отвратиха от поведението и държанието ви.
А отвратените искат да се спазва закона!
04.08.2022 10:05 | До До
Поне Методий показва на яве беззаконието в общината..
Иначе всеки драпащ за висок държавен пост, по нищо не се различава от предшествениците си.
04.08.2022 10:11 | Оги
Всички аматьори, които искат да развиват баскетбол в града да дойдат в "Лебед" да ги научим и на баскетбол и на пиене.
04.08.2022 10:12 | Правилата
Има ли изискване дарения от над 20 000 лв задължително да се одобряват само с гласуване в ОС? - Има. Щом има, то правилата са пренебрегнати и Общината в нарушение и може да бъде снакционирана. Кметът Илко Стоянов обеща прозрачност, нека си спазва обещанията.
04.08.2022 10:21 | Спортист
Много добре знаем кой се опитва да налива масло в огъня и да прави сплетни. Баща и син треньори, а сега едни други с политически амбиции се опитват да яхнат вълната. Респект към дарителя, брави и на общината. Не трябва да се пддаваме нан опити за дребни сплетни
04.08.2022 10:24 | Любопитно
Калин и Илиан са собственици на един от тенис клубовете в Благоевград. Те са хора, за които Община Благоевград работи от сутрин до вечер. Те са хората, с които се съобразява всеки кмет. Те, при всяко едно ръководството, винаги взимат всички часове, във всички съоръжения на Община Благоевград и няма шанс нито един друг клуб да се класира за тези съоръжения.
Всеки един дръзнал да опита, винаги е връщан, защото никой не иска да се опълчи на диктатурата на Калин и Илиан. Не проумяваме как никой до сега не се намери да разбие златната касичка на тези хора.

Искаме да ви кажем колко плащат за този Лукс на Община Благоевград – 0. Те за тези 0. 00 лева от сутрин до вечер събират такси на нашите деца, за да карат супер модерни автомобили и да живеят в баровски имот в Благоевградското село Покровник.
Тези хора не са вкарали и един лев в хазната на Общината. Тяхното семейството има и още един член, който живее или по-точно търка наровете в Америка, но за него ще отделим цяла статия за п
04.08.2022 10:31 | Попа на Грамада
Методи е един от най-моралните хора в града, всички които го познават знаят, що за човек е той, знаят и настоящия кмет какъв е мошшенник! Методи ще бъде следващия кмет на Благоевград!
04.08.2022 10:34 | Впкил
Кметеее, я кажи твоите спонсори, колко дариха за някакви каузи от как са на държавна хранилка?
Интересно е, Палаханов, Ризов, Неделчев, Велчев, Гопата, Радо простото кръчмарче, те какво дариха ?
Защото ако бяга дарили, Джумаята щеше да ги издигне в богове за Благоевград.
04.08.2022 10:38 | 12втр
Кмета е пълен некадърник и разчита на струма да му правят пиар срещу пари
04.08.2022 10:41 | 2022
Нещо ви се разтрепериха коленцата от Методи?
04.08.2022 11:28 | Серафим до Кмет
Защо не кмет да стане Табутов? Изглежда ми сериозен. Въпреки че и Гюров не е лош избор. Трябва млад човек, не някой старец от нафталина. Албине - абсурд, с нейните клиенти от "мафията"
04.08.2022 12:25 | Слави
Илко се е насрал от страх, знае че кмет няма да бъде никога повече. Нищожество долно крадливо, скоро ще си получиш заслуженото !!
04.08.2022 12:33 | ..
И аз ще даря 10 бона, искам обаче, когато ми е кеф да си взема топката и да си играя на игрището, и когато има някой да спрат да играят за да ми освободят терена за да вляза аз. Това са ми условията ама за 30 години напред, с подписан договор.
04.08.2022 12:38 | До Правилата
Първо научете правилата, както и начина им на прилагане и тогава коментирайте. Не се дарява кеш цяла сума, а се даряват материали, труд/доброволен/, както и средства. След като се изчисли стойността на дарението от вещо лице от община Благоевград се предлага на ОбС да приеме или не дарението.
Смешен си Байкушчо, даже и Пандурска вече не може да си скрие стила с платените 13 лв. данъци и с претенции за милиони.
04.08.2022 13:02 | Топ фен
Явно никой не разбра, че заобикалянето на закони и наредби е проблема в случая, че кмета си прави каквото иска и никога не може да се води диалог с него.
Хубаво е да има спонсори и децата да тренират в прекрасни условия. Но тук е налице явна шуробаджанащина и работа с прибшижен кръг, обещания на маса и под маса.
Дори в момента тъй наречения ремонт с доброволци родители на деца е незаконен. За каквото и да е изменение на общинска собственост трябва да се представят необходимите документи пък той ремонта, ако ще да е на парчета на кубчета все тая. Аз както виждам нещата един сигнал до прокуратурата би свършил добра работа. Решил някой да прави добро, ок браво. Но има правила тази зала е Обществена и нямат законово право частни лица да влизат в общинска собственост и да я ремонтират.
04.08.2022 13:45 | До Топ фен
Топ фен/Пандурска-Байкушев/ вие сте много завистливи, няма да ви се отдаде възможност да съсипвате този град. Как изобщо ви хрумна - "нямат законово право частни лица да влизат в общинска собственост и да я ремонтират". Много сте зле, неграмотност лъха отвсякъде то и затова благодарение на Методи Байкушо общината изгуби 1 300 000 лв.
04.08.2022 14:00 | ДЯДО ЙОЦО
Какво очаквате от палахано, нали видяхте как отговори за цената на метана от 6, 10. Скри се зад началниците си..... икаква отговорност ще поеме такъв ако стане нещо по-по в общината..
04.08.2022 14:56 | Васил
Палахано освен да си чеше макарите с кмет и останалите пиявици, е пълен разход на обществото!
04.08.2022 16:46 | ех кмете кмете
да не влизаш в разни трагикомедии си назначавай грмотни хора
04.08.2022 16:56 | Frame
Илко няма да се явява на следващи избори!
Колкото можахме - откраднахме!
Гледаме напред!
04.08.2022 20:58 | Иван Джумаята
Някои крадливи птици, свикнали да се разпореждат с общинските имоти и активи като с бащиния май много им е припарило под проскубаните и празни глави от възможността да се изправят срещу компетентен и честен Благоевградчанин като адвокат Байкушев! Квичете мерзавци, защото идва видовден!!
04.08.2022 21:05 | Митко Пирински
Абе какви добри намерения на Илко Стоянов, тоя чук се опита да ни набута такъв кредит. Добре че Байкушев му се опна да чуят хората каква е истината.
04.08.2022 21:07 | Митко Пирински
Абе какви добри намерения на Илко Стоянов, тоя чук се опита да ни набута такъв кредит. Добре че Байкушев му се опна да чуят хората каква е истината.
04.08.2022 22:56 | Косьо Капчин
Байкушо се прави на много голем тарикат, като баща му гърбавия п*дал, който тоя от горе го наказа, колко пари спечели на гърба на Благоевград, колко далавера.... Как не плащаха на работниците, и сега излиза ще дари 100 бона за баскетболно игрище, обаче, обаче имам изискване еди кой си отбор когато му скимне да играе и ползва залата с предимство преди всички.... Алооо, а ние какво? Като дойдете да играете или тренират ние да си ходим, ако даваш спонсорство или искаш да се направи нещо го даваш безвъзмездно, сельо! Така грабехте и от Пирин, под масата за трансферите на Галчев, Спас Делев... Силният Пирин май хората имат много слаба памет, а че Илко си е мръшляк е ясно.
04.08.2022 23:28 | Смешници
Едни и същи смешни бизнесмени в Благоевград, разбра ли са се да дават по 600-700 лв заплати и хората да им бачка като роби. Мама Кажа за хотела си търси рецепционист с изисквания да владее английски, руски, немски заплата 800 лв... Абе мухльо аз ако знам толкова езика при теб ли ще дойда бе, смешник, цел живот подкупваш цига*ните с кебапчета да си общински съветник, мръшля*... До като тия смешни бизнесмени са общинари така Кеее
05.08.2022 00:19 | Хахаха
А вие, смешни бизнесмени, смешни общински съветници платихте ли си данъците??? Платихте ли си за минералната вода??? Платихте ли си за ефтините офиси, които наехте за реклама за изборите??? Абе, джумалии най-големите селяни, тия ли ще ви ебават??? Май ви онождат яко, или искате службичка по общината. Дадохте ли си гласа за 50 лв за Черсилов??? Сега му яж*е реза*ия, нека ви слага глоби по 100 лв за неправилно паркиране, хахаха само как ви е*т
05.08.2022 12:53 | Жоро
Гледам доста коментират за Илиан, ама само анонимници и никой не си пише името. Аниматор бил - хубаво нека е аниматор, ама този аниматор започва и завършва трнировките с любимите упражнения на децата, за да започват и завършват тренировката с усмивка. Този аниматор отделя внимание на всяко дете и му показва как да направи всеки удар. Този аниматор ги учи на дисциплина, координация, контрол, уважение и физическа подготовка. Ама това няма как да го знаете, защото само си пишете, а не сте присъствали на нито една тренировка при аниматора. Ако Вие сте по-добри от него заповядайте и го покажете. Предполагам ще победите Илиан в два от три сета и ще отворите нов тенис клуб. А за таксите - аз не знам да е задължително записването за тениса. Всеки отива там самостоятелно и се записва. Предполагам и Вие като започвате работа подавате молба, а не Ви задължават да работите точно в тази фирма. Илиане, продължавай без да спираш, виждаш усмивките на децата и ти сам знаеш, че това е най-важното.
05.08.2022 13:07 | До Жоро
Ееее калъфкааа, за каква дисциплина говориш? Иди ги виж в класната стая има ли дисциплина или са гамени!
Отдел внимание, ами за една тренировка детето да удари ТРИ ПЪТИ топката, ебах тая тренировка .
Да не говорим и за басейна, как Пирин искат целия басейн и всякакви помяри звънят по общината да им дават привилегии
05.08.2022 13:08 | Весо
Как наричате изгнаниците бизнесмени.... ум не ми го побира
05.08.2022 13:26 | Жоро
До този, който ме коментира -Ейй, папуняк виждам ти интелектуалния капацитет с нападките. Не знаех, че Илиан трябва да ги възпитава и в училище и във вас, защото явно твоите деца са гамени. Ако три пъти твоето дете е ударило топката, то е защото явно не можеш да броиш повече от три и не знаеш числата. То за да го направиш трябва повече от детската градина, която даже не си и завършил.
05.08.2022 20:12 | The Joshua Tree
Всичко с даренията към общинския бюджет трябва да е прозрачно и да е залегнало в някакви стратегически документ на общината! Ами ако примерно в Годишния план на общината за ремонт на детски площадки е заложен такъв на площадките в Еленово и Струмско, защото тези по центъра са в добро състояние, но дойде дарител и даде 100000 лв. за ремонт на площадки под условие да са САМО в ЦГЧ, какво правим тогава?? Дарителство без правила и приоритети намирисва на лобиране и купуване на влияние. Да не говорим, че ако се правят дарения не съглансо действащото законодателство рискуваме и солени финансови глоби от Сметна палата!
06.08.2022 05:59 | Бай Стоил
Па схемите на Мазуро, Аничка-баничка и БАДЖАНАКО ДРАГО, кмето и мамата на Гошко измксления спонсор.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар