Флористите в Благоевград с печален извод на "Св. Валентин": По-малко влюбени или по-бедни мъже?
14 февруари 2020 10:55 Mobile watches 5009 прочита Mobile comments 5 коментара

Тази година не е като другите ,на днешния празник "Св. Валентин " , мъжете купуват по- малко цветя, а тези ,които купуват, гледат да са по-евтини това заявиха търговци в Благоевград, след репортерски рейд в цветарските магазини. "Не знаем дали хората се обичат по- малко или просто нямат финансовата възможност, но мъжете купуват все по- малко цветя и подаръци за половинките си", казват търговци от града пред struma.com.

Най- продавани на празника все пак остават розите и лалетата. След внезапния скок миналата година от 3.50лв. на 5 лв. за роза, днес цената им е същата. Лалетата обаче са по - достъпни и задържат цената си от 2 лв. за цвете. Мъжете, които искат да зарадват половинките си купуват букети предимно на цени от 15лв до 25 лв,аранжирани с много вкус. Купуват се рози в кутии,гарнирани с големи червени балони под формата на сърце. По време на нашата обиколка из цветарските магазини забелязахме, че търговците стават все по - креативни, изобретателни и правят истински шедьоври в чест на любовта.

Сайтовете за електронна търговия също преливат от оригинални предложения за влюбените. Празникът Свети Валентин започва да се чества за първи път през 14 век. Светецът е роден в Италия и бил християнски епископ, живял по времето на император Марк Аврелий Клавдий втори. След като императорът забранил на войните да се женят, с идеята за това, че така ще бъдат по жертвоготовни в битките, епископ Валентин започва да ги венчава тайно.Заради това той бил обезглавен и канонизиран след това. Така той е обявен за закрилник на влюбените. Честит празник на всички влюбени от екипа на Struma.com.Честит празник на всички ,които обичат всеки ден ,а не само днес. Честит Св.Валентин!

В. Иванова

5 коментара
Коментирай
14.02.2020 11:34 | AB
"По-малко влюбени или по-бедни мъже? "
Изпуснато е: По-високи цени?
Не може 5 дни по-рано да са с 5-10 лв надолу.
Същото важи и за 8 март
Ден година храни, но само в Бг., с високи цени, а не с прода жба на по-голямо количество.
14.02.2020 11:44 | Фен
Откога на цветарите им казват флористи?
14.02.2020 19:05 | Тони
Е па щом цветарите са флористи то журналята драскачи са райтъри
14.02.2020 19:05 | Тони
Е па щом цветарите са флористи то журналята драскачи са райтъри
16.02.2020 10:53 | �� ����� �������
Благоевград запада все повече. Няма работеща икономика, няма и кой да работи . Все мрънкачи дето все заплатите им малки. Чудно ми е изобщо от какво живеят като не искат да работят за по 600 лева на месец.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар