Голяма промяна с винетките, могат да се превръщат ..
8.09.2018 10:26 Mobile watches 10885 прочита Mobile comments 2 коментара

Хартиената винетка ще може да се превръща в електронна във всеки един пункт за продажба. Това каза пред „Телеграф“ шефът на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов. Във връзка с въвеждането на електронните на електронните винетки от 1 януари 2019 г. в сряда депутатите приеха правила за всички хартиени винетки, чиято валидност изтича след Нова година.

„Собствениците или ползвателите на пътно превозно средство, закупили хартиен винетен стикер, чиято валидност изтича след 1 януари 2019 г., следва да заявят неговото конвертиране в електронна винетка в срок от 15 декември 2018 г. до 31 януари 2019“, пише в новите разпоредби, които ще се гледат в пленарна зала.

„Заявлението ще може да се подава във всички пунктове за продажба, а не само в този, в който е закупен стикерът“, обясни Глосов, който все пак се застрахова, че окончателният ред ще бъде уточнен през октомври. В съответния пункт гражданите ще трябва да занесат касовата бележка от покупката на винетката, която са длъжни да пазят по закон.

Задният отрязък от хартиената винетка няма да е необходим. След това служителите ще впишат регистрационния номер на возилото в електронен регистър. По време на процедурата возилото също ще трябва да е налично. Причината е, че служителите ще трябва да проверят валидността на винетката, тъй като тя не фигурира на касовата бележка.

„Признаваме, че за гражданите това ще е неудобно, но няма друг начин електронната система да „узнае“ докога са валидни винетките им. Ние в момента не разполагаме с тази информация. Тя може да бъде добита само чрез физически оглед на перфорацията“, каза Глосов.

blitz.bg

2 коментара
Коментирай
8.09.2018 12:57 | Ххх
Всичко може така ви изнася!!!
9.09.2018 09:41 | K.k.
Е нали касовата бележка има дата и час? Как не може да се установи до кога е валидна?!? Да не коментирам и че касовите бележки избредняват след месец-два ...ама айде то в държавата ни всичко е по трудния начин...
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката