Голямо признание за танцьори от Банско в Охрид
12 юни 2019 13:13 Mobile watches 2510 прочита Mobile comments 0 коментара

Голямо признание за танцьорите от Танцова школа „Еуфория“ при читалище „Никола Вапцаров - 1894“, Банско. Заедно с хореографа си Десислава Баханова, те стъпиха на международна сцена и получиха много награди, диплом, плакет, и разбира се, сърцата на публиката. Всичко това се случи в Охрид, Северна Македония, на международния фолклорен фестивал “Охридски вълни“. Пиринският фолклор бе представен на една сцена с фолклора на други националности.

Още на дефилето на участващите състави, банската формация се отличи с прекрасните си костюми и предизвика огромен интерес.

За успешното си представяне, съставът получи благодарствено писмо от Асоциацията за организиране на фолклорни фестивали в Северна Македония: " Екипът на Асоциацията изказва огромна благодарност за участието на школа “Еуфория“ на фестивала “Охридски вълни“ в Охрид, Северна Македония. За нас бе чест да сте част от този фолклорен форум. Директорите и Организационният комитет, в лицето на община Охрид, са изключително доволни от вашето представяне. За напред ще бъдете почетен гост на всички организирани от нас фестивали. Очакваме с нетърпение следващото ви участие. Желаем успех на целия състав!“ се казва в писмото.

Директорите на Световната фолклорна организация отправиха покана към състава за участие на фестивал в Будапеща през 2020 година.

Г. Георгиев

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар