Горещата тема, която Struma.com следи! Разгром на местни политически величия! Едно решение на ОБС - Благоевград съсипва 2 болници! Нов тласък на скандала и задънена улица по казуса "Онкоболницата и д-р Р. Кондев"!
14.03.2019 10:59 Mobile watches 11225 прочита Mobile comments 20 коментара
Достойно поведение на директора на МБАЛ Благоевград Огнян Митев! Отказва да освободи Кондев! Някой си прави сметки без кръчмар! Консенсус - Няма!

Да връщат Г. Георгиев до провеждането на конкурс, иначе съветниците, взели решението за Кондев, ще трябва да плащат лечението на онкоболните- по 600 000 на месец, това е позицията на д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ Благоевград по вихрещия се от няколко дни скандал, провокиран от решението на ОБС на извънредната сесия завчера.

От Вътрешно отделение на болницата, която Митев ръководи, местният съветници, без да се съобразят с него решиха, че шефът на Вътрешно д-р Румен Кондев ще оглави от утре Онкоболницата в Благоевград. Броени часове до рокадата в болницата няма постъпила молба от Кондев за напускане, утре освободения от ОБС д-р Георгиев напуска шефския кабинет, а казусът с управлението все още не е решен.

Вчера бе съобщено, че е постигната договорка, но се оказа, че местни политически величия от ОБС Благоевград, отново са си правили сметките без кръчмар, и разстановката 4 часа в МБАЛ Благоевград, и 4 часа в Онкоклиниката за Кондев, отново не се получава.

По закон здравната каса подписва съществуването на една болница при изрядна документация -Ако днес не бъде решен казусът с управител и задължителния патолог за онкоболницата д-р Иво Димитров, който управлява Здравната каса, няма да разреши съществуването и. Това означава, че скъпоструващото лечение на болните трябва да бъде платено от общината, на която съветниците, с мъдрото си решение ще натресат около 600 000 месечна издръжка.

Пълен абсурд, роден от съветническа безотговорност, от манията на част от съветниците да водят останалите за носа. Този път обаче кашата, която се забърка замеси 2 болници и застраши лечението стотици болни хора. Патова е ситуацията до този час. Решение няма.

Припомняме, че сагата започна отново с решение на ОБС, съветниците под строи гласуваха освобождаването на д-р Георги Георгиев, който освен административен ръководител на онкоклиниката е патолог, задължително изискване за съществуването на здравното заведение. Без да мислят дали имат вариант за управление на болницата съветниците го освободиха. Георгиев заяви, че остава до 15 март, давайки възможност казусът с управлението на болницата да бъде решен.

Внезапно по предложение на хирурга в онкоклиниката д-р Таковски, д-р Румен Кондев бе поставен начело на онкоболницата, съветниците гласуваха анблок, нищо, че новият директор на "Св. Мина" не бе в залата, не бе представян, а явно и за предложението е разбрал малко преди решението на ОБС. Съвсем неинформиран по темата бе и болничният директор Огнян Митев, който разбрал от медиите за съветническото решение и останал буквално шокиран. Някой детронира шефа на Вътрешното отделение на болницата, която той ръководи, без въобще да се допита или съобрази с неговото мнение.

Кризата на кадри е повсеместна, така, че "кражбата" на кадри по такъв начин е недостойна, коментираха от отделението пред Struma.com, откъдето твърдят, че в момента отделението работи по добре от всякога, препълнено е с пациенти и е нов стрес за екипа, това което се случва. Да не говорил, че лекари няма и един да отсъства, това ще се отрази на пациентите. Същите са коментарите и в Онкоболницата: "направиха ни на маймуни, ще работим ли, няма ли да работим, какво ще стане с болните хора...?", питат медиците. Ако утре няма управител в болницата, няма кой да подписва ежедневните документи за лечение пред Здравната каса, ако болницата не е намерила патолог, също съществуването и е застрашено....

Страшна бъркотия, батак, сътворен от политици в местния общински съвет. Подцениха ситуацията и всички общински съветници гласували предложението на д-р Таковски. Оказа се, че вносителите на предложението съвсем не са имали нито готов вариант за решение на казуса, нито са предвидили последствията и за двете болници. Главният герой в тази сага, новият управител на онкоболницата д-р Кондев мълчи, защото не знае какво да каже. Замесените в казуса лекари и общински съветници вдигат рамене..

Ако Митев не вземе решение какво да прави увисват всичките им планове във въздуха. А по наша информация директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев не е склонен на никакви компромиси, които ще навредят на неговата болница. Старият управител Георгиев е категоричен, че също няма да направи компромис и да остане на поста си, до провеждането на конкурс, но според наши източници днес ще се водят преговори с него да изчака до конкурс.

Вчера съдбата на 2 болници бе в ръцете на Митев, днес ще чакаме благоволението на Георгиев, но решение часове преди смяната няма. Скандалът е голям, срамът също.

П. Петрова

20 коментара
Коментирай
14.03.2019 11:29 | дядо йоцо
Сега общинският съВетник да стане управтеЛ, като гласуват без да мислят, ГОЛЯМА ГРЕШКА.. ИЛИ ТОЛКО СИ МОГАТ ....
14.03.2019 11:32 | симпатизант на герб
проклети да са всичките, които са набъркали тази каша. ако имаме свестни политици, всичките до един вън, които освен за лични облаги, не ги интересува нито болни, нито болници нищо. този д-р кондев няма ли мъжко достойство, не го ли е срам .пустата власт и пари, пари .
14.03.2019 11:39 | 666
срам и позор, ако имат тези съветници малко морал и достойство, трябва да напуснат всички до един, да не правят още по големи поразии на града.
14.03.2019 12:16 | Гербер
Много е просто, този, който е създал кашата, може спокойна да стане и директор и готово. Сега общ. съветници трябва да го задължат, а не да му ходят по гайдата.
14.03.2019 12:37 | Гербер
Апропо, в общинския съвет има и други лекари, така, че все някой от тях може за поеме поста..... или не, защото няма да е удобен???? А, д _р Кондев е редно да си стои на мястото, той действително си е добър завеждащ, не човешко да уголва болницата за Еди директорски пост и то при тези обстоятелства.
14.03.2019 12:49 | КОЛЕГА
Митев, сега е момента да докажеж, аджи бе, милееш ли за болницата или - не. Лошо стана, но нека този който забърка кашата да я оправи, тешко на болните, е е й и Ви е сте човешки същества, мислете, а не угаждайте и не работете за нездрави лични интереси... МОЖЕ ЛИ ДА МИСЛИТЕ И ЗА ХОРАТА- ДОКАЖЕТЕ ГО. ИЛИ ВЪН... НЕ МИСЛЕТЕ ЧЕ ДО ЕСЕНТА ЩЕ СЕ ЗАБРАВИ, НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА ВРЕМЕТО ... КМЕТЕ, ТИ МАЙ НЕ СИ МНОГО ВИНОВЕН, НО СЕГА Е МОМЕНТА ДА ДОКАЖЕШ, КОЙ Е КМЕТ.....
14.03.2019 14:56 | Иво
Кмета, нали е лекар, той не ги ли знае процедурите! Той да поеме временно онкологията!
14.03.2019 15:36 | биси
Сега защо Кмета, той им гледа сеира, нали са много умни и мслят за хората, е видя се колко са и умни и колко мислят за хората..... Тоя път Кмета не е виновен..
14.03.2019 17:46 | More
Кмета да говори и назначи за временен управител д-р Кацарска. Човек, който познава естеството на работата. Но най-големия страх на д-р Таковски е, ако тя заеме този пост. Всяка илюзия ще бъде разбита и разкрити много заметени административни безумия. То и предишния директор имаше страх от нея.
14.03.2019 18:24 | Иво
кмета НЕ може сеир да гледа ! той е част от проблема, там е работата...
14.03.2019 19:07 | Ваня
Кмета е първо лекар после кмет, т. е. медицински експерт по презумпция. Има и експертизата и административното задължение да реши проблема с онкоболните!!! Да не се крие зад ОбС, защото това прилича на прикриване на други интереси! Даваи докторе, ти си на ход !!
14.03.2019 19:17 | онко
Пак кмета да се оправят Тасков, Таковски иво димитров и гласувалите съветници кметът няма винав случая
15.03.2019 01:49 | Заедно за справедливост
И двамата са за съд - Таковски и Георгиев... велик хирург и велик патолог :) колко време мереха кой е по по - най.... недостойно поведение за сметка на пациенти и работещи. То бяха сеири то бяха излагации и продължават- съсипахте и продължавате да съсипвате едно добре работещо здравно заведение и ако поне малко е останало достойнство във Вас, за което силно се съмнявам, но Ви призовавам оттеглете се и оставете най - накрая хората спокойно да се лекуват и персонала спокойно да работи. Пречите, не го ли разбраха и партийните лидери, които от лоялност стоят зад Вас и сте въвлекли във Вашите ежби и стремеж към криворазбрано надмощие. Обидно и срамно е да забърквате целия град и цялата област !!!
15.03.2019 06:32 | Пепа
Ако случайно не си прочел статията, която коментираш, д-р Георгиев точно това направи - оттегли се. Години наред даваше всичко от себе си, за да работи СБАЛО по съвременните стандарти и успя - пациентите получаваха медицинска помощ, каквато биха получили в големите столични онкоболници. Да си чул за недоволен от него пациент? Не си, защото няма такъв. Но след като години наред всячески му се пречи да работи професионално, нормално е да отиде да работи там, където неговата компетентност и всеотдайност в медицината са оценени. Дано и следващият управител да е толкова квалифициран и отдаден на онкологията както д-р Георгиев, за да продължат да се лекуват тук болните от цяла Благоевградска област.
15.03.2019 08:02 | Румен
Д-р Георгиев е добър човек, но изключително слаб администратор. Резултата е налице. Не можа да защити името си и авторитета си. Такова самоунижение не е виждано на общински съвети. Онкологията е на това ниво е не от неговото управление, а от професионализма на хората работещи там и отдадеността им към професията. Истината е, че общинската управа, кмета и лично съветник Таковски имат пряка и косвена отговорност .
15.03.2019 08:15 | Гербер
Няма ли по_високостоящи органи да изчистят кашата, да се спре разиграване на топката.... гавра ???Бойко,.. държава.... министерство??
15.03.2019 09:38 | гражданин
Таковски да заеме поста временно до обявяване на конкурс! Той е главният виновник за интригите в това здравно заведение и това го знаят всички! Но той е толкова задкулисен и корумпиран, че му е най-добре друг да управлява и да се нагърби с неприятностите по управлението на такова заведение, а той само да се разпорежда свободно с общинската онкоболница, като своя частна и да си пълни джоба! Заради липсата на лекарски кадри той знае, че няма да го пипнат и си прави, каквото ще безнаказано... а всички са на ясно, че е лош човек и много алчен
15.03.2019 14:24 | син
Лищавате баща ми от лечение
15.03.2019 17:51 | до КОЛЕГА
За да се афишираш, като колега на Митев, трябва да си лекар! А като ти гледам правописа, май и средно не си завършил!!!
15.03.2019 20:59 | ЗНАИКО
ЦЯЛАТА КАША ИДВА ОТ ТАСКОВ ЗАЩОТО ТАКА ИЗНАСИЯ НА ТАКОВСКИ А КМЕТА ЛИЧНО Е УСИГУРИЛ ГЛАСОВЕТЕ В ЗАЛА ЗА ДАНЕ ОБИДИ ТАСКОВ ЗАЩОТО НЕ ТРЯБВА ЩЕ ЗАМИРИШЕ ОБЩИНАТА. ТАКА РАБОТИ ПАДЕШКИЯТ КРАДЕЦ НЕДЯЛЧО КРАДЛИДКОВ
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката