Извънредна ситуация в Пиринско! Високи нива на реките Струма и Места, паднал камък на ж. п линия край с. Черна Места, подкопани диги и още..
12 януари 2021 09:17 Mobile watches 10787 прочита Mobile comments 3 коментара

  
Извънредна е ситуацията в Пиринско във връзка с проливните дъждове, които продължават вече 48 часа. Аварийни екипи и специалисти на Напоителни системи са на крак в отстраняване на проблемни участъци. Частично бедствено положение е обявено в община Струмяни, където е подкопана дига в  река Струма край с. Илинденци, екипи са на място и започват засипване с пясък.

Рано тази сутрин паднали камъни затвориха една от лентите за движение през Кресненското дефиле. Нивото на река Струма е високо.  На места е излязла извън коритото си и е заляла ниви, но няма данни за пострадали хора и къщи. Тежка е ситуацията и с река Места. В района на село Борово  има подкопана дига, която също в момента се укрепва.

Огромен камък примесен с кал е паднал на ж. п линията на теснолинейката при Черна места. Нивата на реките непрекъснато се увеличават, съобщи за Struma. com областният управител Бисер Михайлов.

" Разпоредил съм денонощно наблюдение на нивата на реките и язовирите. За язовирите в момента няма напрежение, тъй като при критично увеличаване  на нивото се изпускат периодично.   Няма постъпили сигнали за прекъснати пътища, каза губернаторът. Продължаваме да следим обстановката.  

П. Попов   
 

3 коментара
Коментирай
12.01.2021 10:46 | d
Ало Струма, отваряйте картата преди да пишете, Илинденци е доста далече от Струма, даже и е на повече от 200 метра надморска височина по високо ...
12.01.2021 14:55 | минаващ от тук
Кой е виновен за преливането и излизането на реките от коритата. Едно време (както го наричате сега в лошият комунизъм) имаше бригади които всяко лято ходеха и чистеха тези корита. Където се налагаше изграждаха диги. Две години съм ги наблюдавал докато бях в казармата как от Катунци чак до Кулата по река Пиринска Бистрица работеха съвестно хората.
13.01.2021 10:50 | ?!?!
Областната управа да подаде ОСТАВКА и да се назначат времени областни управители, които СПЕШНО да решат проблемите ..... Тези хора са абсолютно неадекватни и невежи.....
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар