Журналисти в повече: bTV с поредна грозна манипулация около строежа на магистрала "Струма"!
12.02.2019 10:22 Mobile watches 21788 прочита Mobile comments 12 коментара

Сриналата се до нивото на треторазрядна кабеларка bTV отново пусна фалшива новина под формата на "журналистическо разследване". Този път в окуляра на обективната в миналото медия се оказаха строителните дейности около магистрала "Струма". "Строителни машини фантоми започват работа по магистрална отсечка на АМ Струма за стотици милиони, месеци преди въобще да е избран изпълнителят на скъпия проект", изпищяха безсрамно от ефира на бТВ.

"Струма" е ключовият инфраструктурен проект, който от 2007 г. досега се опитва да свърже София с границата ни с Гърция. Строителството на пътя е приоритет за пето поредно правителство. Изпълнението на проекта е придружено от шумни скандали през годините", избълва кабеларката, която се помещава в малкото НДК.

Истината, обаче се оказа много по-различна! Управителят на "Пътпроект-2000" Любен Симеонов обясни, че фирмата му работи, защото още през 2016-а печели поръчка за проучване и сондажи на бъдещето трасе. Още преди три години неговата фирма Пътпроект-2000 печели поръчка за прединвестиционно проучване на бъдещата отсечка в участъка Крупник – Кресна. На изпълнителя е възложено да направи изследване на терена и неговите особености и да се провери възможността въпросният лот от магистралата да мине вляво от досегашния път, на изток от река Струма. Преди три години фирмата на инженер Симеонов започва това свое проучване.

В началото на 2017-а година Агенция пътна инфраструктура обявява конкурс за разширен идеен проект, подготвен на базата на прединвестиционното проучване, извършено от Пътпроект -2000. В този конкурс от АПИ искат да бъде разработено по-подробно геодезическо проучване, което да се извърши на терен. Фирмата на инженер Симеонов печели и този конкурс и започва инженеро-геоложко проучване на въпросния участък, който е най-труден от цялата автомагистрала. Всичко това е било направено и подготвено от фирмата през лятото на 2017 г. В началото на 2018 г. от АПИ пък поставят задача да бъде актуализиран парцеларния план на участъка. Това нещо също е било направено от Пътпроект – 2000.

През месец август е проведено допълнително инженерно-геоложко проучване на въпросния участък. Сега от фирмата очакват в най-скоро време да стартира процедурата за строежно-монтажни работи по участъка. От Главболгарстрой, която беше посочена като "извършител на незаконните сондажи" от бТВ отрекоха да са извършвали каквито и да било строителни дейности във въпросния участък.

"В това число не сме извършвали дейности по изграждане на временни пътища или сондажи", се казва в позицията на фирмата. "Важно е да се подчертае, че Главболгарстрой не разполага със сондажна техника и не е възлагала извършване на подготвителни или сондажни дейности на други лица в обхвата на бъдещото магистрално трасе във въпросния участък", посочват още от гиганта.

"В тази връзка, за пълното изясняване на обстоятелствата и времето, когато са извършвани предпроектни проучвания по трасето, следва да се търси автора на разширения идеен проект - Пътпроект – 2000 ООД, заключват от Главболгарстрой. Явно, обаче истината не вълнува bTV, която обърна гръб на мотого си "телевизията на всички гледни точки" и се превърна в машина за фалшиви новини. /Blitz. bg/

12 коментара
Коментирай
12.02.2019 10:38 | хептени
Ни правят на будали, значи главболгарстрой нема техника за геоложки проучвания, а пък геолжката фирма има тежка пътностроителна техника багери и булдозери за пътища, е нема такава държава.....
12.02.2019 10:50 | Глупчо
Цоло Вутов сондира, копае, товари на камионите и добива ценни метали. Така се става богаташ. Уж строи магистрали. Гледахме синчето му как се полива с шампанско. Къде отиде златото, което излезе до Ябланица на \"Хемус\"? Банев е семкаджия в сравнение с тоя.
12.02.2019 11:57 | Хах
Сметай Струмата колко разядна медия са. Хайаййайайахйа 3 вестника на ден не можете да продадете.
12.02.2019 12:18 | Илия Димитров
Информацията им излиза точна. А сега струма ко прайм.
12.02.2019 13:37 | Апашко
Струма поне изтрийте предната статия която сте преписали от бтв ...смешни сте подлоги на герб
12.02.2019 14:35 | didi
Като сме преписали Сме цитирали Разкритието им ! Нас обикновено ни преписват без Цитат, така, че кой е смешен се видя !
12.02.2019 15:22 | Смях
Ейй, въртите дупето, както ви е по-удобно. Важното е, че го поемате с удоволствие, без значение кой ви го подава. Задната стойка е супер удобна, а?!
12.02.2019 15:43 | Монт
Напротив много сме праволинейни! Не се въртим ту към едните, ту към другите . Имаме един курс всеки ден ... Ние не зависим от партийните пари, така че други се връткат, не ги търси тукаd
12.02.2019 16:58 | 1
интересно по медиите дадоха и отпочнато строителство, видяхме и стб. елементи и т. н Това не е проучване и проектиране, това е изграждане, строителство и такааааа? Пак прах в очите на хората!!! Лъжете тези дето не разбират не мен!
12.02.2019 22:07 | Апашко
Вие ли не сте политико удобни къде триете коментарите на хората а? Ей смешковци един ден и вашите деца ще страдат от вашите постъпки
12.02.2019 22:37 | Задна стойка
Защо не изтрихте коментара за задната стойка, нали е неприличен. Ама, ако го изтриете, ще си признаете, че човечецът е прав. И сега от срам, нека го четат хората. А вие се раздвижете малко, да ви влезе по-удобно на км.... то к.... ро. Наздраве.
12.02.2019 23:45 | l
BTV - кабеларка?!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката